2012 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Saturday, December 29, 2012

December 29, 2012

LAGHA . LAGHA. LAGHA.

Bismillahirrahmanirrahim.

Salam semua! Jam menunjukkan 2.36AM. Hmm memang aku ni kelawar pon. Dok jaga malam pastu bangun pagi lambat. Anak dara jenis apa ni? Hihi. Macam tu le kat rumah tau. Kalau kat U tu xde pon nak bangun lambat. Maybe persekitaran influencing me kot. Hamboi speaking LONDON you. Macam salah je penggunaan influence tu kan. *Haha if I'm not mistaken lah.*

Sedih woh malam ni! This is because.. malam ni keje saya adalah tengok cerita tv, menonton rancangan tv, blogwalking, fbwalking, channel-tv-walking. Muahaha terbaik kan aktiviti saya malam ni? Padahal FINAL exam lagi 2hari je *winkwink*

Ni semua gara-gara tajuk 11 kenegaraan : Dasar-dasar sosial. Membuatkan saya sangat . sangat. sangat lahh mengantuk. Ya Allah .. Dah lah saya ni jenis yang malas menghafal. Plus malas nak tahu apa yang terjadi kat pentadbiran negara ni. Jahat tak? Memang betul pun. Saya tahu sikap saya ni TAK baik, Tak bagus, Tak digalakkan. Tetapi ya arif saya memang tak minat . Baca suratkhabar YA RABBI.. Hiburan diutamakan, yang lain diketepikan. *sila jangan tiru sikap tak baik saya ni*

Lepas tu, boleh pulak umi ajak tengok Maharaja Lawak Mega kat astro warna lepas saya ngadu kat umi NGANTOK! Hihihi. Apalagi . BUMM! Saya pun campakkanlah diri saya di atas sofa depan tv. Nota kenegaraan itu pun selamat saya ketepikan sikit dari saya. Minta maaf notaku! Walaupun kau berada hampir denganku, tapi hati ku berada di kaca tv. Hihi *banyak sangat tengok drama melayu. Over dan emo!*

Berlanjutan lah aktiviti lagha(sia-sia) ku. Sambung pulak cerita running man kat astro ONE HD 393. Episod 123 tuh! As usual.. Funny, interesting, fun, marvelous, DAEBAK! Okayy dah boleh sebut word korea cikit-cikit dah. Haaa cek ada ,hangpa ada? *abaikan*

Tidak berhenti di situ saja keLAGHAan diriku. Boleh pulak abang saya yang 1st baru balik malam ni identify there was a broadband -jenama YES- di dalam biliknya. Kepunyaan abi. Wahhh!!! Wifi sebenarnye. Boleh 4orang guna. WHAT THE ?? Wifi he said??? Memang confirm saya takkan study malam ni. Huhuhu. Nak online jugak. Yela..Free of charge tuhh.. Rugi kalau tak manfaatkannya. Hihi *YaALLAH ujian-ujian*

Wokeyh la uolls. Minta diri dulu. Nak tido la kome ni. 

Warning! Do not ever ever follow my lagha behaviour ye. Hhaahaha.

Wassalam semua :)

Study smart pon boleh :)




Monday, December 24, 2012

December 24, 2012

MOH LE STUDY.

Salam semua! Aihhh senang je kan ajak orang study. buat sikit tengok. Hmm study week dah start. Banyak gila chapter nak study. Takde la gila sangat. Hihi. Takut lah tak dapat score sem1 ni. Bukan apa ramai senior,lecturer suruh score sem1 n sem2 . Sebab nanti boleh cover overall pointer. Hmmm. Hmmm lagi. Haha *dah tak betul. Kata je takut,cuaks tapi tengok jugak kan running man.. Bukan apa tu untuk rehat sekejap setelah banyak study. 

Kadang-kadang tu kan rasa macam ngantuk gila. Ya-Allah SANGAT ngantuk. Apalagi ..lentok kat atas meja study le jawabnya..

Kadang-kadang tu rasa MALASSSSS sangat. Haa kira sikit berapa S yang ada. Menandakan saya sangat le malas.. 

Kadang-kadang tu mood nak belajar ZERO. Haaa.. Nampak tak keBESARan zero tu. Itu menandakan saya memang xde mood sangat..!

Umi ada kata memang makin dekat nak final, mood belajar tu memang xde. Tu namanya dugaannnn.

Iye dugaan! 


Jangan malas SAYIDAH!

Renungan bersama.

MOVE ON! YEAH!
Selamat study sayidah!!! Chaiyok2! Aja-aja fighting! Gambate! OK2 sayidah. Dah cukup semangat dah tu. HAHAHA.. ok chow!

Wassalam :)

Sunday, December 23, 2012

December 23, 2012

SO BEAUTIFUL!

Salam semua! Mak jemah nak cerita sikit ni. Tadi lepas maghrib telek-telek buku Gen-Q kejap. Terbaca satu artikel ni. Tentang kehebatan al-Salam. Apa benda pulak tu? Nama pakcik salam ke? Dok ehhh..

Al-Salam adalah salah satu nama Allah. Kehebatan al-Salam Allah ni terkandung dalam binaan diri kita tau. Nak tahu??

FAKTA!

satu..

Selalu tak nampak kawan kita yang sedang tidur selalu bergerak ke kiri dan kanan? Haaa tu sebabnya adalah saluran darah yang ditindih oleh berat badan akan tersekat. Allah melimpahkan kesejahteraannya kepada kita dengan memberi keistimewaan kepada otak bahawa keadaan badan akan beralih sendiri untuk memastikan pengaliran darah berjalan lancar.

dua..

Ketika kita tidur, air liur akan banyak terkumpul di dalam mulut. Maha Suci Allah yang memiliki sifat al-Salam memberikan keselesaan kepada kita ketika tidak sedarkan diri melalui proses masuknya air liur ke dalam salur perut secara automatik.

tiga..

Seluruh badan tidak bergerak ketika tidur, namun jantung tetap berfungsi menjalankan aktivitinya.

Subhanallah! Maha suci Allah ! Ok semua chow! Wassalam! :)

Bersyukurlah dengan segala nikmat-NYA :)



Tuesday, December 18, 2012

December 18, 2012

MATRIK VS UNIVERSITI

Salam semua! Siapa yang sebelum masuk U study kat matrik, sila jawab pertanyaan saya...

Antara matrik dan universiti.. Mana yang lagi BEST?

Haa.. Apa jawapan anda.. ?? Kalau empunya diri ni.. I think.. Dua-dua best! Tapi kalau kena pilih.. Tak tahu lah. Masing-masing ada weak and strong nya. Manis dan pahit. Susah dan senang. Dua-dua ada kenangan seronok . Kenangan tak suka pun ada kat dua-dua tempat ni. So mana satu pilihan kalbu? Ehek2.

Tapi kalau nak kira bilangan kawan ,mesti la matrik menang. Sebab iye la. Setahun duduk situ kan. Mesti la ramai kawan. *bajet famous* HIHI

Bukan apa.. Ramai la jugak saya tengok kawan-kawan kat matrik kata..

"Matrik lagi best daripada U.
U takde kawan best macam kat matrik dulu.
Dok kat matrik lagi syok dari dok kat U. "

Betul. Betul. Dan betul statement-statement di atas tu. Tapi kena ingat statement-statement tu dibuat oleh anda anda yang baru duduk kat U tak sampai pun setahun lagi. Tak habis pun lagi sem 1. Percayalah.. And I'm strongly sure that statement tu akan hapus bila anda anda dah study kat U 4 tahun lamanya.. Korang akan rasa bestttt sangat kehidupan kat matrik and also at U..

In my opinion la kan.. Kita tak boleh nak compare mana yang lagi best sebenarnya. Tak kisah lah antara matrik dgn U.. Antara sekolah rendah and sekolah menengah. Antara sekolah menengah dgn asasi. Antara STPM dengan hidup kat U. Semua sama je. Sama-sama best. Sama-sama ada kawan-kawan yang sangat hebat. Sama-sama ada memori tercipta kat situ , tak kisah either manis or pahit. Sama-sama ada kejayaan tersendiri.

Sekian.. Wassalam! :)


3 serangkai


SM2K2P4


Members of statistics and mathematics in UPM


MY Best Friend Forever :)


FORM 3 :)


Members of college SIXTEEN! :)


MY Roomates in Matrics


MY LOVES :)

PEACEEEEE :)


5 Science 1 Daebak!:)



Saturday, December 15, 2012

December 15, 2012

BAHANA NESCAFE!

Salam semua! Jam menunjukkan pukul 4.05 AM.. What??!! 4.05 am? A.M? Means..pagi?? Huwaaaa.. Nape tak ngantuk-ngantuk lagi ni mak jemah oiii.. Tu le tadi pegi dating dengan umi abi order nescafe ais buat apa.. Umi dah suruh tukar order milo ais hang degil. Ketegaq. Padan muka! :p 

Nak belajar pun takde mood. Makin nak final, makin ngada-ngada kan . Malas belajar la. Suka tengok running man pulak. Sebelum ni takde pun mood nak tengok cerita.. Ya Allah.. Teruknya sayidah napisah anak mar ramli ni. Hehehe.. *sengih cam kerang busuk*

By the way.. I'm home! Home sweetnya home . Sila jealous! Huisshh walaupun baru 2minggu tak balik.. Rindu kot kat umi abi. Sampai nanges-nanges rindu kat umi abi.. Eeeeii tak malu.. *Aisshh biar le* :p

Tadi lepas dinner kat luar ngan umi abi, boleh pulak kan demand kat umi nak makan ikan keli esok. Ikan keli sambal pedas! Wow bravo! Sluurrpp kecur air liur den memikio kan nye . Can't wait!

Homework. Assignment. Study. Dan study. Dan study lagi.. Lagi dan lagi dan lagi. Nak final mek da oii.. Wake up wake up.. !

Ambik wudhuk pun dah. Baca al-mulk pun dah. Bentang tilam pun dah. Buka facebook pun dah. Update blog pun dah. Salam tangan umi dah. Baca calculus sikit pun dah. Tapi awat tak ngantuk -ngantuk lagi ni mataku yang tersayang? 

Dah habis merepek kat atas, undur diri dulu lah. Lain hari kita update lagi ye. Wassalam! :)

Muhasabah sebelum tidur ;)

Friday, December 14, 2012

December 14, 2012

PELAJAR UPM MENINGGAL DUNIA


Salam semua! Telah tertulis di luh mahfuz, pagi 11.12.2012, seorang student UPM yang bernama asyraf meninggal dunia. Innalillah.. Course pertanian. Kolej 12. Sem 5. Tahun ke-3. Pernah main rugby. Dikhabarkan arwah meninggal semasa menuju ke kelas. Dilanggar motor semasa hendak melintas. Paling menyentuh hati, arwah baru pulang dari rumahnya. Subhanallah beruntungnya. Matinya pun insyaAllah mati syahid kerana sedang berjihad untuk menuntut ilmu Allah. Status terakhir arwah:


selembut---lembut...

bantal...


ADALAH ribaan seorang IBU..dan seorang AYAH


sayang ibuku umi ♥

dan
sayang ayahku abah ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Tempat kejadian

Bersama ibu dan ayah arwah di UPM
Akhir kata..semoga roh arwah dicucuri rahmat.AMIN. wassalam! 

Monday, December 10, 2012

December 10, 2012

BILA SAYA...........SAYA AKAN..........

Bila saya nak mulakan post.. Saya akan mulakan dengan salam semua! 

Bila saya marah.. Saya akan mengalirkan air mata sebab terlalu geram menahan marah,

Bila saya merajuk.. Saya akan mendiamkan diri tanda saya sedang merajuk dengan anda,

Bila saya sedih.. Saya akan menangis seorang diri tidak mahu tunjuk di depan orang,

Bila saya tak puas hati.. Saya akan pendamkan saja perasaan itu atau kekadang meluahkannya,

Bila saya gembira.. Saya akan kongsikan kegembiraan itu dengan orang di sekeliling saya,

Bila saya takut.. Saya akan cuba lawan dengan mengingati moment-moment yang indah,

Bila saya takde mood.. Saya akan cuba kembalikan mood tu dengan membaca buku-buku agama atau motivasi,

Bila saya stress.. Saya lebih suka bermuhasabah diri,

Bila saya boring.. Saya akan kacau kawan-kawan,

Bila saya nak belajar.. Saya akan make sure earphone mp3 masuk dalam telinga saya terlebih dahulu,

Bila saya mengantuk.. Saya akan cuba untuk bertahan dan tidak mengantuk,

Bila saya kecewa.. Saya akan cari kata-kata yang boleh membangkitkan semangat saya semula,

Bila saya rindu umi abi.. Saya akan message atau call mereka berdua,

Bila saya rasa bersalah.. Saya akan pujuk orang tu sampai dia maafkan saya,

Bila saya rajin.. Saya akan study dengan semangatnya,








Wassalam! :)



December 10, 2012

SALAM CINTA

Love is great if put in a right place.
Salam semua! Ewaahh bukan main lagi ye tajuk. Cinta. Bahasa Inggeris nya Love. Apa itu cinta? Hmm tu sila jawab sendiri. Tanya encik dan cik google amat lah dialu-alukan. Hhehe.

Sebenarnye nak habaq mai pasal satu cerita ni. Tajuk nya SALAM CINTA. Dibintangi oleh kamal adli dan diana amir. Sangat best! Sampai cik tuan punya badan yang susah nanges tengok movie ni pun boleh menangis tengok cerita ni. Bukannya sedih ke apa.

 Sebab .. Saya.. Saya rasa.. Terharu? Yess terharu. Terharu dengan keikhlasan cinta mereka berdua. Terharu dengan kesungguhan hero tu dalam membuat penghijrahan dari jahat ke arah yang lebih baik. Terharu dengan keindahan hidayah yang ALLAH masukkan ke dalam hati hamba-Nya hanya dengan sekelip mata. Terharu dengan kata-kata indah semasa mereka berdua membuat perkenalan yang baru di akhir cerita :

" Assalamualaikum ma'mumku. Namaku Amirul Syah Bin Azman."

" Waalaikumsalam imamku. Namaku Laila El-Zahra Bt Haji Rahman."

Haihhhh sweetnye lah. Haha. Tu jela nak kata. Mai la pakat tengok pada siapa-siapa yang tak tengok lagi tu kan. Banyak pengajaran yang boleh diambil insyaALLAH. Wassalam! :)



Thursday, December 6, 2012

December 06, 2012

MUKA MERAH ?


Aucakkkk! Salam semua. comel kan comel kan?? haih geram beno nengoknya.. Cubit kang. hihi *gelak evil* OK..apa kaitan dgn tajuk sbnrnye pic ni..

Hmm sebenarnya saje je nak cite muka saya cepat sangat merah. Atau.. selalu merah? Atau.. sentiasa merah?? Nak perah otak jugak ke jawab benda ni. haha. Tak kisahlah.. 

Tapi.. soalan yang selaluuuuuu sangat ditanya.. 
" Sayidah kenapa muka merah? " , 
" Kakcik nak meletup muka kau ni ha.. Panas ke?" ,
 " Are you okay sayidah?Your face is so red."-(lecturer BI tanya) , 
" Kenapa ye muka awak merah?" ....

Bukan persoalan je yang ditanya.. Ada jugak le yang comment.. 
" Comel la sayidah.pipi asyik blushing. Tak payah pakai blusher dah. Natural.." ,
 " Comel la bila muka merah. Geram!" , " Untunglah muka merah.." ,
 "Ok what muka merah..daripada aku muka hitam.." 

HUHUHU..takyah nak puji sangat la kan. Tapi..apa-apa pun.. ALHAMDULILLAH atas nikmat muka yang sempurna ALLAH bagi. *walaupun jerawat merata.hihi.* boleh melihat. boleh mendengar. boleh  berkata-kata.. Ada hikmahnya Allah tak jadikan muka saya putih melepak,licin,cute macam sesetengah manusia kan.. Sebab takut nanti ramai pulak yang tergoda.. HIKHIKHIK..

Saya pun tak tahu sebenarnya kenapa muka saya ni merah.. Tapi yang saya perasan la kan.. Muka saya akan merah time saya 
panas, malu, ketawa, segan, menangis.. 
Tu je kot.huhu. Okay lah.. Nak chow. Nak makan. Jemput2 makan! yum2. Wassalam! :)

Friday, November 16, 2012

November 16, 2012

AGAIN AND AGAIN.

Rasa macam nak hempuk je kepala kat dinding. 
Rasa sangat marah kat diri sendiri.
Rasa sangat kecewa dengan perangai sendiri.
Rasa sedih sangat.
Tahu benda tu membuang masa.. Dibuat lagi benda tak berfaedah tu.
Ya Allah.. Bantulah hamba-Mu ini dalam menghadapi ujian hidup ini.
Bantulah aku untuk bersyukur dengan nikmat-Mu.
Bantulah aku untuk berzikir mengingati-Mu.
Bantulah aku untuk memperbaiki amal ibadatku.
Tetapkanlah aku di atas jalan lurus-Mu.
Amin Ya Rabbal-'alamin. 


Wednesday, October 10, 2012

October 10, 2012

.PREGNANT.


Cop cop. haaaa jangan ingat saya pregnant pulak ye.. Habis tu sape kan? hehe. Tahniah kakakku kak ngah! Lepas maghrib tadi dia call. khabaq mai yang dia dah mengandung. Alhamdulillah ! Lepas habis sembang ngan dia terus sujud syukur.. Syukur sangat. Hmm so marilah kita sama2 doa moga kakakku selamat melahirkan anak . Anak yang sempurna. zahir dan batin.AMINN :)

Sunday, September 23, 2012

September 23, 2012

DI HATIKU ADA DIA

Duhai hati,jangan jauhi Allah,
Ke mana pun kau lari...Allah ekori rapat-serapatnya,
Duhai hati,jangan sisihkan Allah,
Ke mana pun kau sembunyi,Allah ada sedekat-dekatnya.

Memang benar,
Iman turun naik,
Jangan biar jatuh merudum,
Tika jatuh dan tersungkur,bangkit semula,
Kita manusia biasa,
Selagi ada nafas,kita jadi Mukmin yang berusaha,
Sekalipun puncak iman belum kita miliki.

Usah bimbang,
Allah melihat usaha kita,
Usaha kita adalah ibadah,
Lebih baik daripada insan yang berputus asa,
Atau tiada langsung cita-cita untuk memajukan imannya..







Saturday, September 22, 2012

September 22, 2012

My New Life in UPM


Hai blog aku! Sihat? Hmm saya tak berapa sihat ni. Batuk n selsema.. uhuk uhuk uhuk. Haha takpelah kan. Dugaan~~ tanda Allah sayang saya kan. .AMINNN :) Okay next topic! Where am I right now? Cuba tekaaaa sume! Haha sekarang tengah duk kat bilik saya kat UPM ni. Tingkat 4 no bilik 412. tepi tingkap. atas kerusi. Ok take note tingkat 4 k! haha nasib baik la ex rumah kat gombak tudok kat flat tingkat 4 jugak. Kira dah training sejak kecik la..hehe. Sekarang pukul 7.49am.hari sabtu. Tk balik rumah pun sebab malam ni ada program kat dewan besar . Tak wajib pun nak datang tapi nak datang sbb ada pertandingan boria and teater antara kolej-kolej. Mesti best gila! Lagipun saya jadi ajk khas. So memang kena ada kat sana. In case diperlukan.. Ha kat sini memang kalau ada program ke memang aku suka libatkan diri tapi takde lah as a peserta or mc. Juz jadi orang belakang tabir. Jadi ajk khas,ajk logistik,ajk makanan. Hahaha makanan yang paling best sbb tak susah sgt. Lagi satu sebab saya suka makan! haha tu yang badan makin comel. Next.. Kelas and kuliah amacam sayidah? Hmmm okay la. Takde yang berbeza sgt compared to matriks. Apa yang lain kat sini setiap subjek lain kumpulan. So ramai la kenalan kawan saya dapat.. :) Tapi ada yang hampir semua kelas sama dengan saya.. Lecturers? Emm some okay some best. takdelah yang tak best gila.agak kejam di situ. Haha. Apa2 pun kita kena berbaik dgn dia kan? Supaya ilmu berkat ;) Next.... Friends kat sini? Alhamdulillah semua okay. Eventhough ada je yang kureng sekepala sikit dgn kita tapi normal la kan Takkan la sume orang kita nak ikut kepala kita je.. Lain orang, lain hati, lain perangai, lain ragam, lain pendirian, lain pendapat, lain pegangan hidup, lain tujuan, lain reaksi muka, lain mood, lain cara belajar, lain otak. Ha sayidah sambung segala lain tu sampai 2page kan.haha. Senang cite.. we must respect others' privacy and ways. InsyaAllah dorang pun akan respect kita. kan? :) nak tengok tak muka kawan2 yang biasa saya lepak kat sini? Nanti lah.last sekali baru saya letak k? :) Next... Apa perasaan duk kat UPM? Hmm mula-mulaaaa masuk sini. okay rasa sgt la besar UPM. konfem aku sesat tapi akan kembali menemui jalan pulang la kan.haha. Time pergi daftar nasib baik la Allah tolong .alhamdulillah! Ceritanya... jumpa la kenalan kawan baru kat fb time tgh beratur nak daftar. excited gila! at least ada la jumpa kawan kat sini.xdela terkial-kial sgt. Pastu stick la dgn dia masa nak daftar tu. yang bestnya kitorang sama course-major maths. Dipendekkan cerita kitorang dapat duk kat bilik yang sama! senang la sikit duk ngn orang satu course ngn kita. senang tanya papehal.. Ok move to my bilik ... Firsttttt time masukk.. SUBHANALLAH! Allahuakbar! okay ade dua maksud kat sini..sama ada bilik saya ni sgt besar,lawa,mantap,best ATAUPUN sgt kecik,comel,tak berapa nak lawa... Jawapannya..... unfortunately... bilik tak berapa nak memikat hati la.haha. Tapi takpelah.. Cehhh kelat je bunyi takpelah aku tu kan. huhu. Tapi betul la kan. nak buat mcm mana . Kalau comment beribu-ribu patah pun, list 100 kekurangan and ketidakselesaan, menangis mata darah pun.. Saya tetap duk kat bilik ni. nak pindah bilik pun..bilik lain sama je aku tengok.hahha. Conclusionnya.. redha,syukur,tabahkan hati.. Lagi banyak manfaatnya. dosa pun kurang.. bukan boleh bawak maut pun kan. senior2 lepas berjaya je duk bilik ni.huhu. Kat sini takde bilik iron tapi ada machine dryer. senang la siapa yang malas nak jemur kat ampaian..*akulahtu* haha. Hmmm okay la.nak chow. mandi pun belum..hehe. bubye!















Saturday, September 1, 2012

September 01, 2012

ARE YOU READY KIDS?


Waahh . ha semangat gitu gambar ni. Tapi aku tak berapa nak semangat macam dia nak pegi U esok. haih tak tahu lah sebab apa. mybe cuti lama sangat. ni la padahnya! wohoho ingat nak packing baju tadi. tetibe sedara datang nak beraya. okay kena la bagi layanan tip top gitu. hihi. malam nnt la kot sambung packing. Huh macam mana la ye keadaan esok? apa akan jadi esok? hidup lagi tak aku? best tak kat sana? mesti ramai orang kan. dui dui dui. Tak yah nak pk sangat la sayidah oiiii. Tawakkal tu 'ala Allah okay.



Selamat Datang UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA.. Haaa vogue gitu kan. itulah yang aku akan nampak esok. lawa kan? jangan jelesh! aha.



Aku tak tahu sama ada UPM adalah tempat yang terbaik utk aku belajar. Tapi aku yakin apa yang ALLAH takdirkan itu semuanya yang terbaik untuk kita. kan? :)



Iya aku tahu perjalanan aku masih jauh seperti terowong panjang ni. aku tak tahu apa kesudahannya. baik ke buruk . Mesti banyak rintangan yang aku harus lalui. 



Jadi aku akan cuba menjadi lebih baik setiap hari. So that i'll never do the same mistakes. : D





InsyaAllah aku akan menjadi insan yang baik,sabar dan ikhlas . Bantulah aku Ya Allah untuk menjadi insan seperti itu. Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa atas setiap sesuatu. Amin!



Sahabat? Kawan? Teman? Pasti aku temui di U nanti. semoga kawan-kawanku di sana soleh dan solehah. Boleh membimbing  aku. supaya tidak kecundang. Aminn!




InsyaALLAH aku akan berubah untuk menjadi lebih baik setiap hari. untuk menjadi hamba-Nya yang bertakwa. AMIN!




Aku akan tidak takut kalah. Aku akan berani mencuba. Aku akan terus memasang impian. Aku akan terus merancang. Aku akan terus percaya.



Sebelum mengundur diri. Ini ada renungan bersama. :)




Ooooppss ! comel pulak jam ni aku tengok. Ha! Aku akan tersenyum manis macam ni bila bangun esok. Tapi idok le 6.20am aku bangun. Subuh berjemaah tidak ku lupa okayyy. :p




Lastly! Goodluck all for those who will be mahasiswi mahasiswa UNIVERSITI tomorrow and next tomorrow. chaiyok2! Malaysia boleh! Kita boleh. Kan? Akhir kata. wassalam :)