MUKA MERAH ?

by - December 06, 2012

Aucakkkk! Salam semua. comel kan comel kan?? haih geram beno nengoknya.. Cubit kang. hihi *gelak evil* OK..apa kaitan dgn tajuk sbnrnye pic ni..

Hmm sebenarnya saje je nak cite muka saya cepat sangat merah. Atau.. selalu merah? Atau.. sentiasa merah?? Nak perah otak jugak ke jawab benda ni. haha. Tak kisahlah.. 

Tapi.. soalan yang selaluuuuuu sangat ditanya.. 
" Sayidah kenapa muka merah? " , 
" Kakcik nak meletup muka kau ni ha.. Panas ke?" ,
 " Are you okay sayidah?Your face is so red."-(lecturer BI tanya) , 
" Kenapa ye muka awak merah?" ....

Bukan persoalan je yang ditanya.. Ada jugak le yang comment.. 
" Comel la sayidah.pipi asyik blushing. Tak payah pakai blusher dah. Natural.." ,
 " Comel la bila muka merah. Geram!" , " Untunglah muka merah.." ,
 "Ok what muka merah..daripada aku muka hitam.." 

HUHUHU..takyah nak puji sangat la kan. Tapi..apa-apa pun.. ALHAMDULILLAH atas nikmat muka yang sempurna ALLAH bagi. *walaupun jerawat merata.hihi.* boleh melihat. boleh mendengar. boleh  berkata-kata.. Ada hikmahnya Allah tak jadikan muka saya putih melepak,licin,cute macam sesetengah manusia kan.. Sebab takut nanti ramai pulak yang tergoda.. HIKHIKHIK..

Saya pun tak tahu sebenarnya kenapa muka saya ni merah.. Tapi yang saya perasan la kan.. Muka saya akan merah time saya 
panas, malu, ketawa, segan, menangis.. 
Tu je kot.huhu. Okay lah.. Nak chow. Nak makan. Jemput2 makan! yum2. Wassalam! :)

You May Also Like

0 comments