KENTUT. BUSUK WOH!

by - February 10, 2013
Salam semua! Bismillahh..

Di sini ada satu teka teki...

Apa benda yang keluar ada bunyi,takde bau. Tanpa bunyi, ada bau..???
Guess what??
Tengok tajuk dah tahu dah kan. Huhuhu. Kentut la jawapannya!

Tak percaya? Cuba buat..



FAKTA!

Di antara 400 jenis gas yang terkandung di dalam kentut, terdapat gas-gas seperti skatol, indole, metana, nitrogen, serta gas-gas lain yang berbau menyengat. 

That's why uolls jika kita makan makanan yang mengandungi banyak protein such as telur, our kentut akan berbau menyengat.

But! Kalau weolls makan makanan yang mengandungi banyak lemak atau karbohidrat iaitu makanan yang mengandungi banyak gas metana dan karbon dioksida, jumlah kentut yang dikeluakan banyak dan berbunyi kuat, tetapi tidak berbau. 

Subhanallah. Hebat kan ALLAH.. Perkara remeh macam ni pun ada ilmu untuk kita ambil tahu.
Tapi kita ni kan, (berdasarkan pengalaman kan) .. 
Kalau siapa2 kentut kuat..  "Eeeeeiii kentuttt! Busuk-busuk!"
Padahal takde bau pun. 


Otherwise..


Takde angin ribut, tetibe bau busuk. Ya ALLAH sentap 2saat tuh. Haahaha..
Mulalah.. " Sape kentut ni wohhh?! " ..
Rupa-rupanya dia baru jalan kat tepi tong sampah. Hahaha tak sedar diri betul.

Kentut.. Ada apa dengan kentut??
Ada cerita sebenarnya nak share tapi tak penting pun rasanya. Hehe.
So, end of storyy..
Wassalam ! :)

You May Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p