http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

JEALOUSSS LA KAT DIA TUUU~

By 12:20:00 AM



Salam semua! Bismillahh..

Siapa kat sini rasa-rasa takde perasaan cemburu a.k.a jealous angkat hidungggg.
Okeh semua tak buat. Saya seorang je buat. Saya sorang je la takde perasaan cemburu and anda semua ade? Bagus!! Haha..

Tipu lah kalau ada insan yang bergelar manusia tiada ni perasaan cemburu kan. Malah cemburu ni normal la kan. Tapi yang membezakannya adalah cemburu bertempat dan cemburu tak bertempat.
Isteri Nabi pun ada yang jealous kerana Nabi sayang lebih sikit kat isteri Baginda yang pertama-Saidatina Khadijah. Apatah lagi kita, manusia biasa.



Tengok dia pandai sikit daripada kita, kita jealous.
Tengok dia lebih disenangi orang,kita jealous.
Tengok dia baik sikit, kita jealous.
Tengok dia kena puji dengan lecturer or cikgu, kita jealous.
Tengok orang ramai like n comment status dia, kita jealous.
Tengok dia balik rumah hampir setiap minggu,kita jelaous.
Tengok dia ade banyak followers kat blog, kita jealous.
Tengok dia rajin sikit, kita jealous.
Tengok dia ramai lelaki suka,kita jealous.
Tengok result dia gempak, kita jealous.
Tengok dia tak ada kelas, kita jealous.
Tengok dia cun sikit, kita jealous.
Tengok dia buat solat dhuha, kita jealous.
Tengok dia mengaji sedap, kita jelaous.

Dan sebagainya~~~

Banyak sangat sebenarnya benda yang boleh buat kita jealous. Kekadang orang buat jahat pun kita boleh jealous, apatah lagi orang buat baik.

Jealous tu  sebenarnya benda yang baik ke.. tak baik?

Jealous ni boleh jadi baik kalau kita take it as pendorong untuk kita lebih berusaha dan menjadi yang lebih baik.

Jealous ni jugak boleh jadi tak baik kalau ianya boleh merosakkan minda kita atau memburukkan hubungan kita dengan orang di sekeliling atau ianya akan membuatkan kita hilang kawalan seterusnya buat benda yang bukan-bukan.

Jealous ni perlu dikawal dengan sebaiknya. dan seeloknya biarlah bertempat. kAN kannn..~

Okehh semua nyte.. Wassalam :)






You Might Also Like

4 comments

  1. done follow u dear
    jemput join segmen kathy..syarat mudah je..
    http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/04/segmen-kathy-mencari-bloglist-mei-ogos.html

    ReplyDelete
  2. menangi cincin berukir nama dgn hanya dropkan link !
    JGN LUPA FOLLOW DAN LIKE !*SYARAT
    http://blogcikteha.blogspot.com/2013/05/jom-menangi-sebentuk-cincin-berukir.html

    ReplyDelete
  3. insyaALLAH jelous ker arah kebaikan untuk muhasabah diri :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.