http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

To : MY FRIEND .

By 2:05:00 AM

Salam semua.. Bismillah..

Sahabatku..
First2 dapat tahu awok unfriend saya kat facebook....
Terkejut..
Kenapa harus sampai macam tu sekali?
Apa salah saya?

Okayy sabar..
Mesti awok ada reason tersendiri..
Okayy tak kisah la kan..

Tapi sahabatku...
Bila awok bagitahu reasonnya..
Adooyy..
Sebak..
Sebab tu je?
Sebab tu awok unfriend saya kat facebook?
Sebab yang saya rasa tak masuk akal tu awok jadikan reason?

Okay..
Awok kata walaupun kita unfriend kat fb, tapi kat luar kita still sahabat kan?

Iya.. Saya sahabat dengan semua orang..
Memang hobi saya buat ramai kawan pun..

Tapi sahabatku..
Fyi, saya seorang yang pentingkan kawan saya..
Saya seorang yang sangat menjaga perasaan kawan..
Saya tak suka gaduh dengan kawan saya..
Saya tak suka bila kawan2 saya sedih..
Bagi saya.. Kawan adalah penting bagi saya..

Memang betul kita still sahabat walaupun tak friend awok kat fb..

Tapi sahbatku..
Things will be changed.. Things will be different..
Bagi saya, kenapa nak unfriend bagai kat dalam fb, tapi kat luar nak pulak title friend segala bagai?

Sedih..
Terkilan..
Kecewa..
Marah..

Kenapa??

First time kena unfriend dengan kawan baik sendiri..
Mungkin awok tak rasa apa rasanya..
Saya bukan nak doakan supaya Allah balas balik apa yang awok buat kat saya..
Saya harap awok sedar suatu hari nanti yang perbuatan awok ni sangatlah tak betul..

Maafkan saya sahabat..
Awok rasa bersalah dengan situasi?
Ditelan mati mak, diluah mati ayah?

Tak perlu semua tu sahabat..
Kena ingat saya dan awok hanya sahabat..
Tak lebih dari tu.
Kalau ada orang lain salah faham, minta maaf..
Tapi kena ingat.. Dalam perhubungan, harus ada kepercayaan..
Kalau tak ada kepercayaan.. Situasi boleh jadi sesuatu yang buruk..
Situasi boleh jadi sakitkan perasaan kawan sendiri..
Seperti sekarang ini..

Maafkan saya sahabat kalau awk terasa..
Tapi saya rasa lebih terasa dengan apa yang awok dah buat..
Dengan reason yang.. Errr ridiculous??
Taknak cakap lebih lanjut..
Fikir sendiri..
Bagi saya, awok dah cukup matang boleh fikir dengan sebaiknya..

Maafkan saya sahabat..
Dulu sepanjang persahabatan kita, saya hormat awok..
Petah berbicara, ilmu banyak..
Tapi maaf sekali lagi..
Dengan sebab SATU reason awok bagi kat saya tu.. Saya rasa..
Tak patut sangat..

Adakah saya tak anggap awok kawan dah??

Of course tidak..
Saya still anggap awok kawan..

Tapi maaf sahabat..
Mungkin rasa sahabat tu tak seperti dulu..
Rasa sahabat itu sudah pudar..
Rasa terasa saya pada perbuatan awok masih lagi terasa..

Suka hatilah awok nak fikir saya ni kebudak-budakkan sebab tulis post ni..
Tapi ingat, saya sensitif bab2 kawan ni..
Contohnya situasi macam ni..

Suka hati awok lah nak buat apa..
Saya doakan awok bahagia dunia akhirat..
Aminn...

Nyte semua. Wassalam :)









You Might Also Like

5 comments

  1. cool cool. Nanti dia sedar jugak.

    ReplyDelete
  2. Assalam. jom join #2 Day Big Giveaway by Mohd Zuhri
    hadiah semua menarik-menarik. :)
    jom la join ^^ 2 hari jew giveaway nie berlangsung sampai besok 7/4

    ReplyDelete
  3. join sini :) -->http://awesomesr.blogspot.com/2013/04/2-day-big-giveaway-by-mohd-zuhri.html

    ReplyDelete
  4. sanggup dy buat gitu..takpe..nnti dy sedar,kite pon penah kena..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.