ONE LITRE OF TEARS.

by - July 09, 2013

Salam semua. Bismillahh..

Drama jepun. 11 episode sahaja. Kisah benar. Sebenarnya dah lama sangat cousin suruh cari cerita ni and tengok cerita ni. Sebab katanya best. Katanya lagi mesti meleleh air mata la tengok cerita ni. Katanya lagi kawan dia ada sorang tu memang hati kering+hati beku+hati besi ni,bila tengok cerita ni ,nanges! Bukan lah nak agung2 kan cerita ni. Tapi kagum. Cerita ni cerita benar. Bukan dongengan atau diadaptasi dari novel ke hape atau sekadar suka2. Ceritanya jugak bukannya tak bermanfaat,buang masa. Cerita ni ada pengajaran yang perlu diambil. Cerita ni buat kita muhasabah diri. Cerita ni buat kita sedar diri dan bersyukur dengan apa yang kita miliki sekarang. Nak bersyukur dengan apa yang ada,tengok lah orang yang lebih buruk keadaanya daripada kita. 

Di setiap akhir episode, akan ada kata-kata dari watak utama cerita ni (Kifuji Aya). Ada yang memberi saya semangat. Ada yang berjaya menitiskan air mata.

Antara kata2 tulisan di dalam diari Aya ( diary 1 Litre of Tears yang ditulis oleh Aya since 14 y/o) …

Di akhir episode 5 :
I really don’t want to say things such as “I want to go back to how things were before”. I recognize how I am right now ,and I will continue to live on.

Di akhir episode 6 :
Therefore, I definitely won’t run away. That’s what I’ll do. Definitely,always.

Di akhir episode 8 :
What is wrong with falling down? You can always stand up again. If you look up at the sky after falling down, the blue sky is also today stretching limitlessly and smiles at me… I’m alive. I’m alive.

Di akhir episode 9 :
People shouldn’t dwell on the past. It’s enough to try your best in all that you’re doing now.
The sounds ‘ma’, ‘wa’, ‘ba’ and ‘n’ have become hard to pronounce. I can only breathe out air instead of saying it. So, I can’t communicate with others. Recently, I have been talking to myself a lot. I didn’t like it before, but to practice pronouncing, I have to do it.  I will not give up on speaking.

Di akhir episode 10 :
Reality is too cruel, too brutal. I don’t even have the right to dream. As I think about the future, the tears will come out again.
Where should I head towards? Even if there isn’t an answer, I’ll feel better by writing it down. I’ve looked for a pair of helping hands. But I couldn’t feel them, couldn’t see them. I only face towards the darkness and hear the sounds of my hopeless screams.

May 23rd ,1988. 12.55am. Kitou Aya 25 years old lay asleep forever. Surrounded by flowers, she passed away.

Lagu tema 1 Litre of Tears - Only Human by K. 
(lagu nya bahsa jepun la. Ni maksud nya dalam bi )

In the shore across the sadness.
It’s said that a smile is there.
And when we arrive there
What will wait for us?

It’s not for running away.
It’s to chase the dream.
Should have gone to a trip.
On that far summer day.

If only I can see tomorrow.
Then I will not breathe a sigh.
Like a boat sailing against the stream.
Now, you must go forward.

If the rain clouds disappear
Shall the wet road shine
Only the darkness will tell me
The strong strong light
Strongly, go forward!




You May Also Like

1 comments

  1. Wah..betul2 menghayati ni, sampaikan boleh tulis apa yg dicatit dalam diari dia.

    btw, salam kenal dik.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p