http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

OOPPSS! TER-RASA SUDAH! :P

By 11:31:00 PM

Pada hari Ramadan yang ke-2..

Di Tempat kejadian..

Di dapur..

Petang, lepas asar..

Sedang saya syok2 kacau ikan bawal masam2 manis ciptaan dan rekaan umi sendiri dalam kuali ..

And masa tu umi pun macam biasa, kat sebelah ,sentiasa duk perhati kan saya masak..

Disebabkan masakan itu ciptaan baru, so umi sangat la curious nak tahu  rasanya macam mana, cukup ke tak rasa garamnya…

So…

Umi: Kakcik isi sikit dekat belakang senduk tu.

Monolog dalaman “ dah kenapa umi ni? Ohh mungkin nak rasa kat lidah je kut. Pastu cpt2 basuh.”

Umi pun ambik sikit kat. Isi kat lidah. Umi telan. Umi rasa.

Me : umi!

Umi macam tak dapat nak tangkap rasa garam dah cukup ke belum, amek lagi. Isi kat mulut lagi. Telan lagi. Rasa lagi.

Me : umi!! *muka terkejut*

Umi tak sedar lagi apa yang terjadi.

Monolog dalaman “ umi nak kata ABC(Allah bagi cuti) rasanya mustahil. Tadi elok je solat Jemaah asar.”

Umi : hmm sedap!*sambil merasa lagi*

Me : umi! Puasa!

Umi : Ya Allah!!

Terkocoh –kocoh umi pergi kat sinki. Basuh mulut.

Saya kat belakang ni terbahak-bahak ketawa.

Hehehehhee….

Macam mana la umi boleh terlupa ni.. :P





You Might Also Like

1 comments

  1. As salam...hehehe

    Kalau mak kita pun boleh terlupa, alangkan kita2 yg muda ni kan..hehehhe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.