http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

M.A.T.E.M.A.T.I.K

By 12:44:00 AM




Assalamualaikum semua! :D

Pagi tadi jumpa satu fakta menarik dekat facebook daripada sumber yang boleh dipercayai~ which is this ::  

#FUNFACTS #TRUEFACTS

Tahukah anda bahawa Matematik & Matematik Tambahan yang dipelajari di sekolah, mahupun Kalkulus dan Aljabar yang dipelajari di universiti, sebenarnya masih belum sampai pun tahap MATEMATIK yang sebenar-benar MATEMATIK. Apa yang kalian telah pelajari selama ini hanyalah beberapa peratus daripada MATEMATIK. Jika dibuat analogi, tahap di peringkat sekolah menengah seperti kulit buku, sementara tahap universiti (degree), baru nak masuk introduction. Jika selama ini anda fikir Matematik & Matematik tambahan itu suatu subjek yang sukar, fikirkan kembali. Anda mampu mengubahnya. Sekian.



And after dah habis baca, I was like.. 

REALLY? 
SERIOUSLY?
TRULY?
HONESTLY?
SINCERELY?*cukup cukup udah*

Memandangkan saya minat maths dan saya adalah pelajar bacelor sains major matematik right now, terkezut la jugek kan~ At first baca fakta ni terkezut la . Kali kedua pun terkezut jugek. But then,

FIKIRRR..
Dan termenung sejenakkk~~
 
Saya terfikir betapa hebatnya ALLAH. Betapa luasnya ilmu-Nya. Ni baru matematik, belum course lain - Biology, Chemistry, Physics, Engineering, Biotech and many many Many many MANY more~

Subhanallah. Subhanallah. Subhanallah.

Betullah kata ulama dahulu kala. Makin kita belajar ilmu, semakin kita rasa bodoh. 
Betullah kata bijak pandai. Pelajari ilmu hingga ke akhir hayat dan di mana jua kerana ilmu tu sampai bila-bila tidak akan habis.

Subhanallah. Subhanallah. Subhanallah.

Okay akhir sekali, awak yang baca ni doa-doakan la saya dan coursemates saya boleh menempuhi alam matematik ini dengan jayanya inshaaALLAH. amin. awak semua juga. amin. heehe~ :D

Wassalam :)




You Might Also Like

3 comments

  1. ilmu Allah itu tak tekira luasnya...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.
    saya nak bertanya ade perbezaan ke major math bukan pendidikan dan major math pendidikan ? mohon pencerahan. terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. Ilmu pengetahuan yang sudah diketahui manusia masih terlalu kecil atau belum mampu memahami apa yang disampaikan oleh Agama.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.