http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

SENTAP

By 10:50:00 PM





Assalamualaikum semua! :D

Pernah tak kita dengar kawan-kawan kita cakap bla~bla~bla~ 
then tetibe kita rasa ZUPPP! sentap walaweh~
ada tak? tiada? ada sikit-sikit? selalu? kekadang? jarang-jarang?

Tak perlu lah kita menceritakan aib orang di sini kan. 
Tapi tu lah bila saya berada di dalam situasi begini.
Sentap memang sentap. 

Tapi di sini lah, masa ini lah peranan akal harus dimainkan dengan sebaiknya.
FIKIR. mungkin aku ada sentap kan siapa-siapa sebelum ni.
PERHATI. mungkin aku ada sakitkan hati dia sebelum ni.
POSITIF. mungkin aku banyak sangat dosa.ALLAH nak bagi ujian. nak ampunkan dosa.
MUHASABAH DIRI. memang tak boleh nak lupakan, tapi maafkanlah dia/mereka. kerana memaafkan orang itu sifat yang mulia.

Iye betul. cakap lagi senang dari bertindak yang sepatutnya.
But tak salah kan untuk mencuba.
Allah lihat pada usaha kita ")

Saya akhiri dengan kata mutiara 
"Tanda kebodohan adalah menyia-nyiakan waktu, menangguh-nangguh taubat, memusuhi manusia, derhaka kepada kedua-dua ibu bapa, dan menyebarkan rahsia."- Dr 'Aidh Abdullah al-Qarni. 

Wassalam :)


You Might Also Like

2 comments

  1. singgah sini lagi malam ni..all the best dlm berblog ye :)

    ReplyDelete
  2. salam petang...nice entry

    di sini ada entry bunga :)
    http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/02/bunga-angelonia-angelwings-pink.html

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.