2015 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Wednesday, December 30, 2015

December 30, 2015

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia

 #SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia


 #SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia


Okay 30 Dec 2015 11:50PM

Ada masa 9 minit je nak karang karangan SIAPA AKU ni. Disebabkan nak sangat join tapi last minit sebab baru habis study esok nak final exam huwarrghh doakan den.

Okay straight to the point siapa aku?

Aku SAYIDAH NAPISAH BINTI MAR RAMLI. Umur 22 tahun tapi muka awet muda macam 15 tahun badan pendek 'comel' sampai siapa tak kenal aku kata aku budak sekolah rendah. HOHOHO tak tahu nak bahagia ke tak orang kata aku macam budak sekolah rendah.

Aku suka baca Novel, Buku Agama, tengok cerita apa apa jelah. Suka tonton RunningMan, cerita hantu, rancangan-rancangan Korea. Aku suka baca Novel apa apa lah genre. Romantik ke seram ke khayalan ke keagamaan ke. 

Aku punya pipi tembam. Pipi aku kemerahan. Pipi aku selalu je merah sampai orang kata aku pakai blushing tapi aku blusher pun takde. Bibir aku pun merah semulajadi sampai orang ingat aku pakai lipstik padahal aku bukan jenis makeup punya orang. Sekadar krim dan bedak dan buh air liur sikit dekat bibir hahahaha. Tu yang merah bak hang.

Aku suka ketawa. Aku suka senyum dan sangat suka senyum nampak gigi sebab gigi aku cantik alhamdulillah. Putih pun putih. Bila aku senyum nampak gigi aku lagi confident sebab ramai puji aku comel. Okay perasan comel jap hahaha. Aku suka jugak buat orang ketawa. Aku suka kalau orang ketawa dengan jenaka aku. Kerana aku suka tengok orang ketawa a.k.a lepaskan stress. Well, orang kata ketawa boleh buat orang awet muda.

Okay 11:56PM. Lagi 3 minit huwarghhh.

Okay orang kata aku SANGAT positif. Padahal aku bukan lah orang yang positif sangat. Tapi ustaz akat kalau nak positif kita suruh orang positif dulu. Aku suka positifkan diri sendiri dan positifkan orang lain.

Aku suka berkawan. Aku suka berborak. Aku peramah. Aku sangat friendly. Aku sangat cepat rapat dengan orang. Tak kira laki atau perempuan. Laki pun aku layan sama rata dengan perempuan. Ramah pun sama je. Sehingga aku pernah digelar playgirl sebab rapat dengan lelaki padahal secara faktanya kalau aku rapat sangat dengan laki tu maksudnya boleh berbual face to face dengan tak malunya maksudnya aku tak CINTA dia. aku anggap kawan je hehe. Okay habis masa.

Aku bagi randomly gambar je eh. ahahha, Kbai nak submit hoyeah!


Matrikulasi Selangor









Tempat den belajo-UPM



Abi den

Umi den


Tempat praktikal den - Bank Rakyat Seremban


Abang den








December 30, 2015

YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE

YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE


YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE


Blog http://imashue.blogspot.my/ sangat cantik bagi saya! Warna pink lembut menenangkan mendamaikan. Susunan teratur dan tak serabut. Nak komen entri pun senang je. 

Saya tag kak IRRA sayang :)


Tuesday, December 29, 2015

December 29, 2015

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire


Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire


Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq, Dia Yang Maha Pengasih dan Penyayang serta Yang Maha Memberi Rezeki, dengan ini saya ingin melancarkan "Giveaway Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire".... sempena template baharu ini dan keluarga besar blooger yang sering berkunjung ke blog yang tak seberapa ini.... semoga ukhwah kita sentiasa terjalin,,, tegur-tegur la diri ini. Adakala tak berapa nak aktif kerana kesibukan tugasan.... Akhir sekali, saya harap dengan GA yang tak seberapa ini dapat menjalinkan hubungan kita sesama blogger.... Maaf yer gambar hadiah tidak clear....

Syarat:
1. Buat entry masukkan banner dan link ke segmen ini.
2. Kalau sudi boleh follow : Sheila Inspire, add Facebook, add Twitter, friend Google, follow Instagram (kalau tak nak pun tak apa)... terpulang....
3. Jangan lupa tinggalkan link di petak komen.

Tarikh akhir : 29 Dis 2015 jam 11.59 pm

Hadiah 

3 x (2 orang) (hadiah misteri)


Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

1 x (1 orang) planner 2016

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

1 x (1 orang) diary 2016

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

3 x (3 orang) shawl H&M

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

1 x (1 orang) face tower + vase

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

1 x (1 orang) botol air

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

1 x (1 orang) beg mickey mouse

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire

3 x (3 orang) pamplet set zikir Asmaul Husna

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire



Setakat ini 12 peserta bertuah dicari dan mungkin akan bertambah dengan kasih sayang Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq.... Keputusan akan ditentukan secara cabutan bertuah pada 31 Dis 2015 InsyaaAllah, Allah Ya Baari'.... 


Senarai Peserta





Sunday, December 27, 2015

December 27, 2015

Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0

Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0
KLIK BANNER UNTUK JOIN

1.   Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?

Sejak tingkatan 5 (2010). 

Kenapa nak jadi blogger? Mula mula tu sesaja je sebab nak ikut kawan-kawan. Macam syok la pula kan tengok kawan-kawan ada blog. Follower ribu riban. Komen dekat satu entry dorang boeh tahan. Tu yang terdetik nak buat blog jugak.

Lepastu nak jadi blogger sebab nak komen kat entri blog orang lain. Senang la sikit kan nak komen entri blog orang kalau ada blog sendiri hahaha. 

Lepastu lama-lama macam dah matang sikit tu, fikir aku nak jadi blogger sebab aku nak bagi informasi yang berguna kat orang lain. Aku nak share apa yang aku tahu. Aku nak share apa yang patut orang tahu. Aku nak share benda yang aku rasa lagi bagus kalau ramai-ramai tahu information tu. Aku nak orang dapat at least sikit ilmu dari blog aku ni. Macam tu lah niat saya. 

Dan sekarang ni saya dah ada tempek juga Nuffnang di blog. Dulu takde. Sekarang juga dah tempek banner iklan kat blog. Sebab tengok ada ramai blogger buat duit dengan blog. So apa salahnya kan saya grab peluang yang ada untuk jana duit online dan menjadi seperti beberapa blogger yang buat duit yang banyak dari berblogging.

2.   Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?

Kekadang daripada pemerhatian sekeliling kita. Daripada perbualan tiap tiap hari dengan kengkawan kat group pun boleh mencetuskan idea kita untuk buat entry. Daripada gambar-gambar di media sosial pun boleh cetuskan idea untuk buat entry. Kalau rasa takde masa sangat nak update tapi rasa nak update, join lah mana-mana giveaway atau segmen. Macam yang saya tengah buat sekarang ni hahaha. 

3.   Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry?

Bergantung pada isi entry tersebut. Kalau review atau fakta atau resepi memang lama lah sikit nak buat ayat semua. Tapi kalau lebih kepada perasaan sendiri atau pengalaman sendiri atau personal atau kata-kata hikmah/quote/kata motivasi tak ada lah lama sangat sebab kita lebih kepada membebel atau bercerita secara santai.

Kalau entry giveaway memang sekejap je lah. Lagi-lagi kalau dah ada bagi coding entry memang copy paste jelah. Just ambil masa tang dekat nak follow blog, instagram twitter semua tu lah.



And thats all. Akhir sekali saya tag Dunia Cik Akak :D



Saturday, December 26, 2015

December 26, 2015

Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX

Internet plan, Prepaid tahan 2 tahun lebih, SMS dan call rate murah dengan One XOX

Assalamualaikum

Pelan Panggilan & SMS Murah dan Tempoh Sah Prepaid Sehingga 2 Tahun Lebih dengan Sim One XOX | Ramai orang nak jimat kan? Jangan tak tahu kita juga boleh JIMAT dengan talian telefon yang kita gunakan. Kelebihan talian OneXOX ni adalah ia sangat menjimatkan di tambah pula simkadnya murah sahaja.
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Masalah dan penyelesian dengan Simkad OneXOX

Antara masalah yang kita hadapi sekarang ialah:
1. Call tidak dapat tetapi kredit kena tolak.
>>> OneXOX selesaikan dengan menyediakan perkhidmatan prabayar terkini dengan lebih penjimatan tanpa caj yang teresembunyi.
2. Call sekejap pon kena caj seminit panggilan.
>>> Kadar panggilan serendah 5 sen sahaja KESEMUA RANGKAIAN telco. Tak kira la biru ke.. merah ke.. oren ke..
3. KREDIT BANYAK LAGI TETAPI DAH EXPIRED, NAK KENA TOPUP...!!!!
 >>> The best OneXOX top up boleh tahan sehingga 2 tahun 4 bulan. Top up sekali je tunggu sampai 2 tahun akan datang baru top up semula Kalau kredit tak habis-habis la. Biasanya ayah dan mak kita kat kampung la hadapi massalah ni kan? Top up bayak lagi, tapi tak boleh nak call sebab top up dah expired. So, jom la berubah ke OneXOX. Tahan lama kau.
4. Nak add family ataupun friend tetapi diorang pakai telco lain pulak.
>>> Rasanya ade ke telco yang membolehkan kita add friend ataupun family ke semua rangkaian? Tapi dengan OneXOX kita boleh add 10 nombor famili dan rakan-rakan dari semua rangkaian telco. Waowwww...!!!! 
5. Kita ter-on internet, habis kredit tanpa disengajakan.
>>> Ini satu hal kan? Dengan OneXOX jangan risau selagi anda tidak melanggan data internet, tak kisah la ter-on ke.. Sengaja on internet ke.. Tak kan ada cas 'Pay Per Use' la. Confirm...!! Lebih lebih lebih lagi data internet dia amatlah laju.
6. Call masuk voice mail je, habis kredit kena tolak banyak.
>>> OneXOX selesaikan dengan menyediakan perkhidmatan prabayar terkini dengan lebih penjimatan tanpa caj yang teresembunyi.
7. Internet slownye. Nak send gambar dalam wassap pun berjangut nak tunggu
>>> Pelan internet yang laju dan tiada 'Pay Per Use' dan di jamin tiada kehilangan kredit
Kan OneXOX boleh selsaikan masalah-masalah korang kan? By the way, sim kad OneXOX ni hanya RM10. Ianya tidak menzalimkan betul tak...? Banyak JAMINAN terbaik yang bakal korang dapatkan. Tiada pay per use data dan program-program yang menyedut kredit secara halus. Kredit anda selamat dari ditipu. Memang banyak berlaku pemotongan kredit oleh telco gergasi tanpa kerelaan pelanggan. Rela ke kita sering di tipu? Sudah-sudah la kan kena tipu?
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan
simkad-onexox-murah-best-kelebihan

Kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang sim kad MURAH tapi best ni. Boleh la contact PapaGlamz tau.  019-61413993.

Message/ whatsapp /call 24 hour 7 day uolsss.

Jom rebut peluang!

December 26, 2015

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN !

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN


RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

Produk penjagaan asas bagi kulit wajah amatlah penting untuk mengekalkan kelembapan kulit, mengelakkan kulit terhidrat dan juga menjaga kolagen dalam kulit. Semakin kita berumur, semakin kurang kolagen kulit kita.

Rozita Che Wan selaku duta Rysya Skincare ini telah mencuba produk ini terlebih dahulu sebelum beliau menerima tawaran menjadi duta.


Che Ta mengakui setelah mencuba produk penjagaan kulit Rysya ia mampu menyerlahkan seri wajahnya. Malah beliau menasihati kaum wanita yang berusia 40an sepertinya jangan asyik sibuk dengan tidak menjaga penampilan diri.

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

“Siapa kata bila dah masuk 40an dah nampak tak cantik. Persepsi macam itulah yang membuat ada wanita lari dan menyorok bawah katil sebab rasa dah tak cantik. Malah ada yang baru 30 tahun tapi gigi pun dah tak ada sebab abaikan soal penjagaan kecantikan,” seloroh Che Ta.

Terbukti dalam usia 42 tahun, Che Ta masih kelihatan cantik dengan bentuk badan yang ramping dan kulit yang bersih.

Menurutnya, beliau menggunakan satu set produk Rysya seperti cleanser, toner, serum, dan krim magik. Dimana produk berkenaan mampu mencerahkan kulit serta melambatkan proses penuaan.

Paling best tentang RYSYA SKINCARE ini ialah tiada PARABEN dan TIADA BAHAN KIMIA. Natural gituuuu!! 

Antara kandungan dan keistimewaan yang ada dalam produk RYSYA SKINCARE :



RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN



LY FACIAL CLEANSER | RM 45

1. Vitamin C
- Menghilangkan dan menyembuhkan bekas jerawat
- Dapat menghasilkan kolagen dalam jumlah yang banyak
- Kolagen inilah yang akan berfungsi sebagai agen penyembuh luka
- Mencerahkan kulit
- Antioksidan dalam Vitamin C berfungsi untuk meneutralkan serangan radikal bebas pada kulit.
- Bertindak sebagai agen anti-penuaan

  2. Licorice
- Ektraks Licorice diperoleh dari akar tanaman Gycyrrhiza Glabra atau yang lebih dikenali sebagai akar manis
- Ada banyak komponen yang terkandung dalam ekstrak Licorice, antar yang lain glabridin, glikosida, flavonoid dan tannin.
- Komponen pada Ekstrak Licorice dapat membantu mencegah pigmentasi kulit wajah
- Ia juga bertindak sebagai agen antioksidan dan anti inflamasi


RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

LY FACIAL TONER | RM 45

1.    Phyto Placenta Extract
- Kandungan dan ekstrak tumbuh-tumbuhan yang ada di dalam toner dapat menenangkan kulit.

2.    Vitamin B3
- Kandungan Vitamin B3 di dalam toner dapat menyerap ke dalam kulit untuk memutihkan dan meningkatkan ‘Vitality’ kulit.
- Ia juga dapat membantu mengawal ketidakkeseimbangan yang terjadi di dalam kulit.
- Memberi kelembapan dan membuat kulit menjadi lebih bersih dan cerah.

Toner Rysya ialah jenis spray. Tidak mudah tumpah ! Gunakan toner selepas mencuci muka. Tepuk tepuk sikit muka tu bagi toner menyerap dengan lebih efektif. Jika mengunakan kapas, hanya sapu ratakan sahaja ! Mudah !

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

RYSYA 24K GOLD SERUM | RM 140

1. Pullulan
- Ia merupakan sejenis gula semula jadi ( Glucan ) yang terbentuk dari fungus A yang mengandungi Vitamin C & B12.
- Bertindak sebagai antioksidan
- Mampu menegangkan kulit dalam jangka pendek dan panjang

2.Glycine Soja ( Soya Bean )
- Antioksidan yang hebat kerana ia kaya dengan Vitamin C
- Mempunyai anti-penuaan yang bertindak sebagai pelindung kulit
- Melindungi kulit daripada radikal bebas
- Ejen anti-radang

3. Red Algae
- Sumber yang paling kaya dengan mineral, vitamin dan asid amino
- Membersih dan menyuburkan kulit

4. 24K Gold
- Meminimumkan kekurangan kolagen dan meningkatkan keanjalan kulit
- Merawat kulit dengan meningkat dan merangsangkan peredaran di dalam kulit

Penggunaan serum penting untuk penjagaan kulit muka kita lebih produktif dan melambatkan penuaan dan menjaga kehilangan kolagen muka.

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

RYSYA 24K GOLD MIRACLE CREAM | RM 140

1.    Red Algae
- Sumber yan gkaya dengan polisakarida semula jadi
- Meningkatkan fungsi daya tahan kulit
- Mengekalkan kelembapan semulajadi kulit
- Meningkatkan keupayaan kelembapan

2.    Soy Placenta Extract
- Mengurangkan kedutan
- Menggalakkan kulit supaya lebih cerah
- Kaya dengan biostimulans yang meningkatkan pernafasan sel kulit dan pengoksigenan

3.    Virgin Coconut Oil
- Menghidratkan kulit
- Menyerap, melembap dan melembutkan kulit
- Berkesan untuk membetulkan segala isu-isu gangguan kulit seperti eczema dan lain-lain
- Memberi perlindungan dari sinaran UV yang membahayakan Kulit


TESTIMONI RYSYA SKINCARE


Testimoni dari Illy Ariffin:-

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN



Testimoni dari Yaya - yayaflanella.blogspot.com

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN
I likeee! Bau dia wangi macam syampu. Bila pakai rasa macam sapu losyen lembut je. Tapi krim ni bukan sebarang krim okay! 24K Gold Miracle Cream ini memberi keajaiban dengan merawat kulit muka dari dalam tau. Best pakai krim ni. Yaya rasa jerawat Yaya yang nak tumbuh tak jadi tumbuh. Hihi ^^v


RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

Tak pakai make up pun takpe asalkan penjagaan asas perlu ada okay! Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream! Hihi ;)

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN

RYSYA SKINCARE TANPA PARABEN




Penjagaan asas kulit muka ini sangat penting !
Cleanser, Toner, Serum dan juga 24K Gold Miracle Cream!
Tak perlu make up bagai pun boleh lawa ! ;)


Untuk maklumat lanjut mengenai Rysya Skincare : 


Stokis RYSYA Skincare COD KAJANG, CHERAS, BANGI
Pengeposan di seluruh Malaysia - POSTAGE FREE !!
Instagram: @rysyaskincareselangor / #rysyaskincareselangor
Whatsapp: 012-6460421