http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

CHECK SIMULASI ! CHECK RESULT 'UNOFFICIAL'!

By 2:23:00 AM ,

CHECK SIMULASI ! CHECK RESULT 'UNOFFICIAL'!


CHECK SIMULASI ! CHECK RESULT 'UNOFFICIAL'!


Assalamualaikum~!



Pernah dengar tak satu 'pepatah' nii

 "Bukan budak UPM lah kalau tak tahu macam mana nak check simulasi."



Pernah tak? Kalau tak pernah, haa dah dengar lah tadi tuu hehe.



Simulasi nii kalau nak tahu .. boleh dianggap macam result unofficial laa *kononnya*. Walhal kalau ikut pengalaman sendiri&kawan kawan ~dari sem satu sampai sekarang sem 5, setiap sem result official mesti sama dengan result simulasi. So, sebenarnya result simulasi itu lah result kita yang sebenarnya.



Okay mungkin ada yang tak tahu camne nak check or dah lupa kann. Meh den bagitahu cara-caranya. Ni pun copypaste dari kawan punya je.


*Mohon mula dengan bismillah lah ye nak start check tuu. Hehehe*



1. login smp (klik SINI) and go to 'my daftar' 

2. click on 'struktur kurikulum' 
3. with the pointer(cursor) pointed at the 'struktur kurikulum', right click on it and select 'inspect element' 
4. looking for the line : style="display: none;"

CHECK SIMULASI !
line dekat tanda anak panah tu


5. delete the phrase : style="display: none;" and press enter 
6. your cgpa is now at 'simulasi' there.

Done!

Haaa tetiba speaking omputih kan arahan tadii haha. Nampak beno copypaste tu :p

Okay yang kita tengok pointer kat simulasi tu ialah CGPA/PNGK(pointer keseluruhan). So, kalau nak kira GPA/PNG(pointer sem), cara-caranyaaaa:

**CONTOHnya situasi sekarang ni nak check sem 5 :

1. login smp and go to 'my daftar' 
2. click on 'keputusan peperiksaan' 
3. calculation:



(himpunan mata nilaian sem 4 + y)/

(himpunan jam kredit dari sem 1 sehingga sem 5) 
= CGPA simulasi



4. find the value of y. 



5. y/(total jam kredit pada sem 5 sahaja)



Done!



Hokeyhh harap harap faham lah ye arahan arahan atas tuu hehe. 

Selamat mencuba! 
Dan selamat holiday! 
Dan selamat segala-galanya lah!


Wassalam~ :)


You Might Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.