http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

BEZA SIFAT LELAKI DENGAN PEREMPUAN

By 3:34:00 PM

Assalamualaikum~!
Pagi tadi dalam bas nak pergi kelas.

Saya terpaksa le berdiri dekat dengan pintu bas sebab dah sesak. Lepastu bas berhenti kat bus stop dekat dengan library. Lepastu ada sorang laki ni nak turun dan pada yang sama sorang laki jugak nak naik. Rupa-rupanya laki yang naik tu kawan kepada laki yang nak turun tu. 
*sila faham situasi ini haha*

Time laki nak turun tu dah dekat tangga betul betul nak turun, laki yang naik tu katalah yang kelas cancel. So, laki yang nak turun ni senyum dan tak jadi lah nak turun. Dan mereka pun berdiri jelah dekat ngan tangga tu. 
Lepastu mereka berbual tentang perkara lain.

Saya yang duk perati dari tadi macamm..
'TU JE?'

Maksud saya, yelah taknak ke tanya siapa yang bgtahu kelas cancel ? 
Sebab apa kelas cancel ? 
Kawan kawan yang lain mana ?

Ni just angguk then tukar ke topik lain. 

Then, saya fikir itu lah perbezaan laki dengan perempuan.

Kalau lelaki simple as that je. Takde banyak soal, takde banyak tanya.

Tapi kalau perempuan, sangat lah teliti dan want to know every reason why that happen, why this happen..

Betul tak? Ke saya je yang merepek sekarang ni? Hahaha. 

Okay chow dulu Wassalam :)

You Might Also Like

15 comments

  1. Haha setuju sangat! Dengan erti kata lain, kita yang perempuan ni suka banyak soal.. kadang2 kita bersifat terlampau caring tapi kalau tak dapat control pun boleh jadi 'banyak soal' pulak, hihi.. mungkin lelaki tu fikir 'alah bukan masalah besar pun'.. :D

    ReplyDelete
  2. hehehe...lelaki ni straight to the point je kan..dh dpt point dh la..hehee... kita ni nak tahu semua...detailssss....hehehe.thats why kita saling melengkapi.. :) slm kenal dr akk...akk follow sini.. #569

    ReplyDelete
  3. hahahah. perempuan kan macam macam nak tanyaaa ^^

    ReplyDelete
  4. sbb tu org perempuan jd ibu sbb mrk teliti... tgk kalu duda yg ada anak. kelam kabut. smpi diri x terurus... make sense? ;-)

    ReplyDelete
  5. perempuan..hehe dia kan ada bnyk patah perkataan nak ckp..hehe

    ReplyDelete
  6. dah macam tu fitrah mereka, tak caya tunggu lepas kahwin lagi nampak jelas dan nyata kak cik huhu :)

    ReplyDelete
  7. Perbezaan itu mungkin jadi daya penarik bukan....

    ReplyDelete
  8. he he he
    lelaki x nak semakkan kepala dgn benda-benda macam tu...
    kalau perempuan pulak mmg nak ambik tau detail... untuk persedian dan sebagainya...siap ada noted, kadang2...tu sebab kot perempuan nampak sarat lebih dari lelaki yg lengang kangkung tu... sorry to say

    ReplyDelete
  9. hahaha kan? lelaki memang sgala hal dia ambil mudah.

    ReplyDelete
  10. lelaki fikir mudah.. teringt zz masa meeting progrm dlu, kita perempuan fikir kalau x jadi plan A, dh ada plan B, lelaki fikir bila dah jadi baru masa tu fikir akan plan B. see the difference? hehe..sama macam perempuan kalau jumpa kawan nak salam dengan kawan, sebelum nak salam tu mata dah pandang dari atas sampai bawah. lelaki kalau salam terus pandang muka tak nampk dah yang lain. pakai baju ape lah, kasut ape lah..hehe

    ReplyDelete
  11. seriusly, sha pun cmtu juga..slagi xdpt jwpn kenapa class cancel slagi tu tnya haha..tp ada juga llki tnya kenapa dan mngapa class cancel..tp ada sifat kewanitaan la hihi

    ReplyDelete
  12. hahahaha betul2.. kalau kita perempuan ni, setiap perkara semua nak tahu dar a sampai z. sebb apa pun tak tahu. tapi mesti nak ambil tahu.. hehehe..

    *CIk Na join bloglist by miyaamira.. hop boleh lawat blog Cik Na

    http://ciknainthehouse.blogspot.com/2015/02/segmen-bloglist-mac-julai-by-miyaamira.html

    ReplyDelete
  13. memang banyak perbezaan.. hehe. tp mereka boleh jd sahabat sejati :)

    ReplyDelete
  14. Haha...'tu je?"
    Lawaklah...
    Aah, kalau akak pun akan lontarkan 1001 pertanyaan.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.