http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

AMAZING WATERMELON SNOW!

By 9:00:00 PM

 KISAH WATERMELON SNOW


Al-kisah kelas Kaedah Matematik pagi tadi~ Sebelum start kelas, Dr Chen tanya kat kami.

Tahu tak Watermelon Snow?


Kami semua tercengang-cengang. watermelon snow? Apakah?

Then, Dr Chen suruh kami cari apa itu watermelon snow. Makanya, saya pun gigih la search google watermelon snow. And masya-Allah lawanyaa~!

Nak tahu apa itu watermelon snow? Jom tengok!




Watermelon snow, also called snow algae, pink snow, red snow, or blood snow, is Chlamydomonas nivalis, a species of green algae containing a secondary red carotenoid pigment (astaxanthin) in addition to chlorophyll. Unlike most species of fresh-water algae, it is cryophilic (cold-loving) and thrives in freezing water.Its specific epithet, nivalis, is from Latin and refers to snow.

This type of snow is common during the summer in alpine and coastal polar regions worldwide, such as the Sierra Nevada of California. Here, at altitudes of 10,000 to 12,000 feet (3,000–3,600 m), the temperature is cold throughout the year, and so the snow has lingered from winter storms. Compressing the snow by stepping on it or making snowballs leaves it looking red. Walking on watermelon snow often results in getting bright red soles and pinkish pant cuffs. 


[sumber wikipedia]

WATERMELON SNOW
ALGAE

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW

WATERMELON SNOW



You Might Also Like

13 comments

  1. Wow. Nice. Akak pon baru taw ada pink algae ni. Selalu nya green algae je nampak.

    ReplyDelete
  2. subahanallah, cantik ciptaanya. ehh ! boleh makan x watermelon snow ni? mihmihmih

    ReplyDelete
  3. Subahanallah... memang cantik.... :)
    bila la dapat merasa main salji original... hehehehehee...

    ReplyDelete
  4. wow cantik.. ni sape2 suka pinkish2 ni sesuai ehehe..

    ReplyDelete
  5. oh...ada algae... tp takut plak tgk yg mcm darah tu, ingtkn ade org luka...huhuuh

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.