http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

OH MY DIET !

By 6:52:00 PM

DIET 

Orang gemok nak diet boleh faham lagi. 
Orang kurus nak diet? Tu saya tak berapa nak faham haha.

Tips Diet yang Betul


Minum air banyak- membantu peredaran darah

Melakukan senaman - atleast 3 kali seminggu

Elakkan minuman dan makanan manis

Mengamalkan makanan seimbang
less karbohidrat (bagi yang suka makan nasi, kurangkan amount nasi) ,
more protein(telur,daging,seafood)&fat(ayam,cheese)

Kawal pengambilan garam

Elakkan makanan fast food

Jangan minum air yang berais



Tips diet kat atas ni yang saya dengar dari orang ramai dan dari pembacaan. Dan sudah terbuktiii keberhasilannya. 

Saya bagitahu je tips diet tapi saya tak ikut sangat pun hehehehe. Tu yang badan comel je ni :p 

Anda mungkin juga berminat dengan PERSONALITI DAN DIET MENGIKUT JENIS DARAH


Sehingga bertemu lagi, daaa~ wassalam :)





You Might Also Like

3 comments

  1. hihi..bab minum air memang akak bole.. hihi.. yg lain errr slow2..huhu

    ReplyDelete
  2. Abe we pn diet gak. Tu yg kekal ramping

    ReplyDelete
  3. HUhuuu bagus nii. Cik candy pun mmg dlm proses diet :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.