http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

GEJALA-GEJALA DAN TANDA-TANDA KANSER PAYUDARA

By 9:02:00 PM


 GEJALA DAN TANDA KANSER PAYUDARA


1. Ketulan pada payudara dan perubahan pemukaan payudara yang menjadi tidak rata.


2. Perubahan pada kulit payudara, kulit kelihatan berbintik, kemerahan dan keras.

 

3. Keluar darah ataupun lendir berdarah dari puting susu.

 

4. Puting susu tenggelam ke dalam payudara.

 

5. Terdapat saluran darah yang menonjol di permukaan kulit payudara.

 

6. Luka yang tidak sembuh pada permukaan payudara.

 

7. Terasa ada biji atau ketulan di bahagian ketiak.

 

8. Hilang selera makan dan turun berat badan.

 

9. Tanda-tanda kanser merebak ke organ-organ lain badan seperti ke paru-paru menyebabkan sukar bernafas dan batuk berdarah, sakit tulang, sakit kepala dan lain-lain lagi.

 

Sumber : Petikan dari buku Kanser Wanita dan Kanser Payudara. 



novel Encik Sayang dan Miss Sweetheart
Baca semalam novel ni lepastu kat belakangggg sekali ada Segmen Ilmu. So,terbaca lah pasal info kat atas tu :p

You Might Also Like

6 comments

  1. nice..bagus kan novel2 yang ada info2 berguna macam ni =)

    ReplyDelete
  2. owh ingatkan novel jgk yg simptom atas tu..

    ReplyDelete
  3. baca novel pun dapat info kan. jd siapa kata, bca novel tu xberfaedah.... ^_^

    ReplyDelete
  4. selamat malamm :) syira jenjalannn sini sementara cuti midsem..hehee

    ReplyDelete
  5. kdg2 dlm novel byk info berguna yg kita dpt..bukan cerita semata-mata :)

    ReplyDelete
  6. kdg2 dlm novel byk info yg berguna..bukan cerita semata-mata :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.