http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

KETAHUI UNSUR&SIFAT DIRI ANDA MENGIKUT NOMBOR ANAK KE BERAPA

By 2:00:00 PM

KETAHUI UNSUR (tanah,air,api atau angin) &SIFAT DIRI ANDA MENGIKUT NOMBOR ANDA ANAK KE BERAPA

1) Unsur Tanah (Anak ke 1,5,9)

-pendiam
-pendengar yang baik
-penyabar&setia
tak mudah membangkang
-dengar kata dan boleh bawa bincang
-berperwatakan manis
-lembut hati
-suka memendam rasa dan sensitif
-tak banyak karenah
-tak cerewet
-menghormati orang lain
-rendah diri dan tak sombong
-tak suka pendam rasa marah sampai tahap boleh meletup
-lambat dalam menyelesaikan satu tugasan

KETAHUI UNSUR&SIFAT DIRI ANDA MENGIKUT NOMBOR ANAK KE BERAPA


2) Unsur Air (Anak ke 2,6,10)

-sentiasa tenang dan menyejukkan perasaan orang lain
-buat kerja dengan teratur, teliti dan pantas
-keras kepala, sukar dilentur da dibentuk (Asyik dia je nak menang)
-menja,lembut hati dan sensitif
-air yang tenang jangan disangka tiada buaya (mood yang selalu berubah-ubah)

3) Unsur Api (Anak ke 3,7,11)

-semangat yang tinggi, sangat aktif dan berkobar-kobar
-sangat teliti dan berwaspada
-suka menyakat dan mengenakan orang lain
-panas baran dan mudah melukakan hati orang lain
-kuat cemburu
-nampak pendiam+sombong tapi baik hati

KETAHUI UNSUR&SIFAT DIRI ANDA MENGIKUT NOMBOR ANAK KE BERAPA


4) Unsur Angin (Anak ke 4,8,12)

-emlembutkan hati orang lain
-agak susah untuk mengendalikan keadaan
-tidak suka berkongsi apa-apa masalah kepada orang lain
-pendiam dan agak pemalu dengan orang yang tak dikenalinya
-suka membuat haluan sendiri
-penyayang

KETAHUI UNSUR&SIFAT DIRI ANDA MENGIKUT NOMBOR ANAK KE BERAPA

credit to : page fb Rahsia Hawa

Soooo~ amacam? Betul tak? Kena kat batang hidung sendiri tak? Ke simpang jauh dari sifat anda yang sebenar? 

Kalau saya.. saya anak ke 5. Satu je sifat yang paling paling saya tak setuju seperti dinyatakan di atas. Pendiam. Saya pendiam ke? Hmmm kena fikir banyak kali dulu hhahaa. Sifat pendiam je saya tak setuju. Dan tak setuju jugak sifat yang dinyatakan di atas iaitu sifat tak suka pendam rasa marah sampai tahap boleh meletup dan lambat dalam menyelesaikan satu tugasan. Saya biasa juga pendam rasa marah dan takdelah lambat mana menyelesaikan satu tugasan. Hehehe. So ada tiga sifat di atas yang saya tak setuju as a anak ke-5, sifat lain semua betul kihkih.


thankyou




You Might Also Like

5 comments

  1. Cik Mimie tanah..Anak no.9 :) ada la sipi2 yang kena tu..hehehe

    ReplyDelete
  2. Kak yoorin unsur no 1.. huhu.. mcm ada banyak bercanggah je

    ReplyDelete
  3. Anak no2...bab keras kepala tu memang betul..haha

    ReplyDelete
  4. saya AIR..tapi yg betulnya fakta tu 20% je kot..hihihi...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.