http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

TENANG LAH DIA DI SANA

By 2:42:00 PM

Terkejut
Terkesima
Tergamam
Terkaku
Beku
Tidak percaya
Adakah ini betul atau tipu
Adakah ini realiti atau mimpi

Baca banyak kali
Hati masih mahu menidakkan
Berulang kali baca
Allah.

Berlinangan air mata
Membayangkan perasaan si kakak ketika itu
Mahu saja aku memeluk si kakak saat itu juga
Memberi kata semangat
Mengesat air mata nya
Memberi harapan kepada beliau

Bila ditanya "are u okay?"

Si kakak menjawab "no. Separuh dari semangat akak dibawa pergi"

Si kakak menambah lagi "baru sejam sebelum tu dia wassap akak minta resipi nak bukak puasa. Tak sangka lepas tu mak dia call cakap dia dah tak de."

Menitis air mata ku membayangkan jika aku berada di tempat si kakak.

Ya Allah berilah kekuatan pada kakak ku.
Berilah ketenangan kepada kakak ku itu.
Pulihkan lah semangat beliau.
Kuatkan kebergantungan beliau kepada Engkau.
Rawat lah hati beliau yang sudah berantakan terkilan sedih kecewa.
Engkau Maha Kuasa dan Berkuasa atas segala tiap sesuatu.

Semoga si 'dia' yang kakak ku sayang itu tenang di alam sana bersama orang orang yang beriman. Amin. Al-fatihah.


My dear kakak, you know who you are. Take your time to heal yourself. We-efgiers-are here for you. We love you. We support you. Don't forget that :')




You Might Also Like

16 comments

  1. tenangla si dia di sana..salam takziah

    ReplyDelete
  2. KC peluk akak please...akak sedih baca entry ni....huwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. Sob sob. Semoga roh tenang d sana. Aamin

    ReplyDelete
  4. Banyakkan bersedekah keoadanya agar dia tenang di sana..

    ReplyDelete
  5. Allah..tumpang bersedih jugak..salam takziah untuk "kakak".. =(

    ReplyDelete
  6. Innalillah...semoga kakak awk tabah dear

    ReplyDelete
  7. semoga arwah doktor tu tenang di sana. kesian kak nani... ALLAH bagi ujian masa ni. hmm

    ReplyDelete
  8. insyallah tenang lah ia di sana..di jemput kembali di bulan mulia

    ReplyDelete
  9. al fatihah..moga tergolong dlm golongan org soleh..

    ReplyDelete
  10. Al Fatihah buat arwah .Semoga nani beroleh kekuatan dan tabah menerima ketentuanNya.

    ReplyDelete
  11. Al-Fatihah.. berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul..
    Semoga Nani tabah dan diberi lebih kekuatan di bulan mulia ini.. :'(

    #EFG support each other

    ReplyDelete
  12. Al-fatihah.. situation kakak awak saya pernah alami bulan lepas.. memang saya down macam kakak awak.. tapi percayalah.. kita seorang perempuan yang kuat.. kehilangan orang yang dah jadi sebahagian dalam hidup kita memang perit sangat.. tapi percayalah, kakak awak akan kuat.. sentiasa ada di sisi kakak awak ye :)

    ReplyDelete
  13. Terima kasih kc bagi skongan dari jauh. Allah lebih sayang dia dan akak cuma diberi masa yang sekejap untuk kenal dengan dia

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.