November 2015 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Monday, November 30, 2015

November 30, 2015

Segmen JOM KENALI FOLLOWER ANDA by MawarAssufi

Segmen JOM KENALI FOLLOWER ANDA by MawarAssufi


Segmen JOM KENALI FOLLOWER ANDA by MawarAssufi
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Menetap (Negeri) : Negeri Sembilan. Jalan Sikamat. Taman Seremban Putra. 

Kerjaya/Study : Saya tengah study di UPM,Serdang sekarang. Dah final year dah. Senior gitu haha.

Sebab Anda Blogging : Sebab mula-mula dulu sebab nak komen blog orang haha. Lepastu, sebab nak join Giveaway blog. Sekarang ni, niat berblogging ialah nak beri info yang bermanfaat kepada orang ramai dan juga nak jana pendapatan (side income) hehehe.

Pernah Join Mana-Mana Blogger Club? : Pernah. Sekarang ni join satu blogger club yang saya sayangi hehe.

Nyatakan kelab tersebut : ExchangeFeedGroup (EFG)


November 30, 2015

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman) by Jindrisska

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman) by Jindrisska


Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman) by Jindrisska


Jom join Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman) by Jindrisska yang unik ni. Sebab apa unik? Sebab hadiahnya ialah poskad vintage dalam bahasa jerman tau. 

Nak tengok hadiahnya? Klik banner di atas. 

Nak join? Klik banner di atas. 

Nak support blogger buat GA? Klik banner di atas :)

Jom sama-sama meriahkan Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman) by Jindrisska ni! :D


November 30, 2015

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Komen tentang blog ciktulip : header comel. Susunan dalam blog kemas. Teratur. Tak serabut. Saya memberi cadangan untuk ciktulip : lagi best blog ciktulip jika ciktulip tambah widget entri menarik/post popular minggu ni/post popular all the time di blog ciktulip. Jadi pengunjung dapat tahu entri apa yang paling menarik dan popular terdapat di blog ciktulip :D

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip berlangsung dari 9 November - 30 Novermber 2015


November 30, 2015

Giveaway CINTA by CN

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


November 30, 2015

Randon Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

Randon Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

Randon Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM
KLIK BANNER UNTUK JOIN Randon Giveaway RM100 Follower HASRULHASSAN.COM

Mengapa saya follow blog HASRULHASSAN.COM ? Sejujurnya, mula-mula saya follow blog HASRULHASSAN.COM kerana ramai blogger yang memperkatakan kehebatan beliau dalam bidang SEO blog. Masa mula-mula follow, memang tak kenal pun sebenarnya abg HasrulHassan(HH) ni. Tapi bila dah lama-lama dan godek-godek blog beliau, banyak sangat ilmu yang boleh dapat dari blog HASRULHASSAN.COM - ilmu tentang SEO, menjana pendapatan(buat duit online) melalui affiliate dan Job di rumah, Adsense dan sebagainya. 

Saya sangat sangat kagumi dengan abg HH dan beliau menjadi salah satu idola saya dalam dunia blogging! :)

#inibukanbodektapiucapanikhlas hehe

Tarikh tutup penyertaan : 30 November 2015


November 30, 2015

Yus Jambu telah meninggal dunia

Yus Jambu telah meninggal dunia


Yus Jambu telah meninggal dunia



Salam semua kawan2 dan sahabat2 jambu saudaraku yussry bin edoo @pakyuih @yus_jambu76 telah kembali kembali ke rahmatullah sebentar tadi di hospital selayang akibat sesak nafas minta kawan2 sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah-taukejambu

Yus Jambu telah meninggal dunia




Innalillahiwainnailaihirajiun. Pak Yus Jambu telah meninggal dunia. Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah.

Serius terkejut tengok gambar yang di-upload oleh taukejambu di instagram ni. Serius terkejut dapat tahu Yus Jambu telah pergi meninggalkan kita, telah meninggal dunia. Terkejut sebab kita selalu tengok arwah Yus Jambu buat lawak di TV kan. Tiba-tiba dapat berita tentang kematian arwah Yus. Ya Allah. Semoga dia tenang di sana. Semoga arwah Yus Jambu berada di dalam kalangan orang-orang yang beriman. Amin.

Benarlah. Sesungguhnya kematian tidak mengira waktu, tempat dan usia. Boleh berlaku bila-bila masa sahaja.

Sudah bersediakah kita untuk menghadapi kematian? #muhasabah


Friday, November 27, 2015

November 27, 2015

Perempuan kalau ketawa.......Tapi kalau lelaki menangis......

Perempuan kalau ketawa.......Tapi kalau lelaki menangis......


Perempuan kalau ketawa.......Tapi kalau lelaki menangis......


Perempuan kalau ketawa, ketawa dia lebih ikhlas daripada lelaki.
Tapi kalau lelaki menangis, air mata dia lebih jujur daripada perempuan.

Perempuan mudah tertawa dan tawanya ikhlas. Tetapi kita jarang nampak lelaki menangis dan apabila lelaki menangis, kita tahu bahawa memang hatinya sedang bersedih / hancur remuk berkecai.

Saya jarang nampak abi nangis. Saya jarang nampak abang-abang saya menangis. Bahkan menangis sebab tengok cerita pun jarang. Tapi saya pernah lihat abi anngis di depan saya. Memang sedih dan sebak bila tengok ayah sendiri menangis. 


Thursday, November 26, 2015

November 26, 2015

Homemade Chocolate Chip Rangup!

Homemade Chocolate Chip Rangup!


Homemade Chocolate Chip Rangup!

Homemade Chocolate Chip Rangup dan Sedap


Homemade Chocolate Chip Rangup!



Homemade Chocolate Chip Rangup!


Homemade Chocolate Chip Rangup!

Haritu saya cuba lah homemade chocolate chip ni. Ya Allah sedap bangattt! Tak sampai beberapa minit dah habis! Hahahaha. Nasib baik dah offer kat roomate mula-mula dan dia pun dah ambil satu, kalau tak semua saya makan. Rangup. Crunchy. Rasa sedap yang sangat addicted! Rasa satu, nak rasa lagi dan lagi dan lagiii! 

Puas hati pun puas hati sebab RM3 untuk 12 keping chocolate chip ni. Berbaloi memang berbaloi.

Homemade Chocolate Chip Rangup!
Nyummy nyummy!

Homemade Chocolate Chip Rangup!


Homemade Chocolate Chip Rangup!
Nasib baik sempat ambil gambar chocolate chip sebelum saya ngap haha


Homemade Chocolate Chip Rangup!


Lapar? Terliur setelah tengok homemade chocolate chip rangup di atas? Perlukan sesuatu yang manis dan sedap untuk penyedap tekak? Nak tempah homemade chocolate chip untuk Raya atau untuk kudapan?

Jom cuba homemade biskut chocolate chip rangup ini! Belum cuba belum jatuh cinta dah cuba pasti nak lagi.



Satu bekas RM 3.00 sahaja (12 keping). 



Available di sekitar UPM.

Untuk pertanyaan & tempahan boleh hubungi :0173625462 Zira (whatsapp/call/message) atau personal message(PM) di facebook Hazirah Isa (klik SINI)






November 26, 2015

Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy

Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy


ZARAA Shawl


Material:High Quality Chiffon, Soft, Glowy
Size:165cm X 45cm
Price:RM35


Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy



Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy

Saya jarang sebenarnya pakai shawl. Tapi kali ni, nak cuba shawl Zara ni. First time pakai shawl jenis macam ni. Sangat mudah dibentuk dan sangat selesa! Dan sejujurnya, gambar di atas ni, saya tak gosok pun shawl ZARA ni. Walaupun tak digosok, tapi lihatlah! Terbentuk dan terletak cantik je. 



Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy
Peaceeee


Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy
Touch up sikittt~heee


Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy
Adjust je ikut suka hati. Senang je bentuk.


Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy
View dari belakang.


Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy
View dari tepi.


Review Zara Shawl High Quality Chiffon, Soft & Glowy
Ni lah kawan saya Mirae yang tolong pakaikan saya shawl ni. Dia pun try juga shawl ni. Tapi dengan cara yang lain. Cantik kan :)


Labuh pun labuh. Panjang shawl ni. Sesuai untuk sesiapa yang suka memakai shawl yang menutup dada dan labuh. Yang sukakan shawl jenis pendek sedikit dan simple, boleh tengok dan pilih di IG @exclusive_by_zara !


Untuk membuat tempahan:
Sila whatsapp 0172097346 untuk info lanjut.

Untuk tengok shawl warna lain, jom ushar ig 




November 26, 2015

Sinopsis Dan Para Pelakon Akulah Balqis

Sinopsis Dan Para Pelakon Akulah Balqis


Sinopsis Dan Para Pelakon Akulah Balqis


Sinopsis Akulah Balqis


Mengisahkan tentang kanak-kanak bernama Balqis (Puteri Balqis), yang meneruskan kehidupan tanpa bimbingan kedua orang tua yang lalai dengan tanggungjawab untuk membesarkannya. Gadis seusianya mungkin sedang bermain-main dengan riang tanpa perlu risau memikirkan bagaimana mereka perlu merancang perjalanan untuk meneruskan hidup.

Berlainan dengan Balqis, dia perlu mengorbankan zaman kanak-kanaknya untuk mencorak kehidupannya sendiri, terumbang ambing tanpa bimbingan ibu bapa. Kedua ibu bapanya, Yamin (Aeril Zafrel) dan Seri (Nabila Huda) sibuk mencari pekerjaan setelah syarikat tempat bekerja Yamin jatuh muflis. Seri juga mula bekerja untuk membantu Yamin dan mengabaikan Balqis. Balqis terpaksa berhenti sekolah kerana tiada siapa yang boleh menghantarnya ke sekolah.

Kerana tertekan dengan desakan hidup, Yamin mula terlibat dengan dadah setelah mereka tinggal di rumah kawan baiknya, Zali (Kamal Kamarudin), seorang pemuzik di kelab malam. Kerana ketagihan dadah, wang yang diperolehi Yamin dengan bekerja sambilan sering tidak mencukupi. Ketagihan Yamin akhirnya turut mempengaruhi Seri yang kemudiannya menyebabkan mereka dimasukkan ke dalam Pusat Pemulihan Dadah menyebabkan Balkis hilang tempat bergantung. Zali pula tidak sanggup untuk menjaga Balqis dan mahu menghantar Balqis ke rumah kebajikan masyarakat. Balqis melarikan diri dan hidupnya semakin melarat apabila terpaksa merempat di jalanan.

Muncul pula Milda (Nadia Brian), seorang model terkenal yang seringkali bermimpi mengenai Balqis tanpa dia sendiri mengenali anak kecil itu. Suatu hari, mimpi Milda menjadi nyata apabila dia telah melanggar Balqis sama seperti di dalam mimpinya. Kerana itu juga, Balqis dibawa pulang oleh Adi (Nazim Othman), suami kepada Milda yang kasihan dengan nasib Balqis.

Pada awalnya, Milda tidak menyenangi kehadiran Balqis dalam keluarga mereka. Berbeza dengan Adi yang menjaga Balqis seperti anaknya sendiri. Adi merasa senang dengan kehadiran Balqis dan mereka menjadi semakin akrab. Adi memang menginginkan zuriat sendiri tetapi tidak bagi Milda. Setiap kali Milda dan Adi bertengkar, pasti Balqis akan mencari jalan supaya Adi dan Milda berbaik. Kerana itu juga, hati Milda semakin lembut dengan kebaikan Balqis dan mula menerima Balqis.

Tiba-tiba, satu hari Yamin dan Seri muncul di depan pintu rumah Adi. Milda dan Adi tidak sanggup menyerahkan semula Balqis kepada ibu bapa kandungnya itu. Adi dan Milda takut kehilangan Balqis dan membuat keputusan untuk melarikan Balqis dari ditemui oleh ibu bapa kandungnya.

Bagaimanakah kesudahan hidup Balqis? Berjayakah Yamin dan Seri menemui Balqis dan menebus kesalahan kerana membiarkan satu-satunya zuriat mereka hidup merana? 


Para Pelakon Akulah Balqis


Pelakon Utama Akulah Balqis


Puteri Balqis membawa watak sebagai Balqis
Aeril Zafrel membawa watak sebagai Yamin
Nabila Huda membawa watak sebagai Seri

Pelakon Akulah Balqis
Watak Utama Akulah Balqis


Pelakon Akulah Balqis
Yamin dan Seri


Pelakon Akulah Balqis
Lakonan mantap Puteri Balqis, Aeril Zafrel dan Nabila Huda


Pelakon Akulah Balqis
Antara scene Akulah Balqis


Nazim Othman dan Nadian Brian dalam Akulah Balqis


Nazim Othman membawa watak sebagai Adi
Nadian Brian membawa watak sebagai Milda

Pelakon Akulah Balqis
Adi dan Milda


Pelakon Akulah Balqis
Lakonan Puteri Balqis yang sangat berkesan


Pelakon Akulah Balqis
Drama Akulah Balqis


Pelakon Akulah Balqis
Keluarga baru Balqis


Pelakon Akulah Balqis
Pelakon lain Akulah Balqis


Pelakon Akulah Balqis
Gambar pelakon Akulah Balqis


 Bella Dally dan Balkisyh Semundur Khan dalam Akulah Balqis
Pelakon Akulah Balqis
Bella Dally dan Balkisyh 



info sinopsis dan gambar credit to : infotaip.blogspot.com


Macam best kan drama Akulah Balqis ni? Para pelakon yang hebat dan lakonan mantap pastinya menambahkan lagi ke-sedap-an dan ke-bagus-an Akulah Balqis ni. Ditambah lagi, drama Akulah Balqis ini adalah drama terbaru karya seorang pelakon yang hebat, Erma Fatima. 

Teringin juga nak tengok drama Akulah Balqis ni. Tunggu kawan download lah nampaknya haha. Yela nak tengok kat TV3 memang tak mampu la sebab duduk di asrama. Takde TV kat asrama ni. Makanya, mampu tengok Akulah Balqis ni dalam laptop je la.

Bagi yang ada TV tu, senang lah. Setiap Isnin-Khamis jam 7.02 malam boleh tengok Akulah Balqis ni di TV3.

Semoga drama Akulah Balqis ni memberi pengajaran yang bermanfaat kepada kita semua :)