http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Dear Allah, if I lose hope today.......

By 7:57:00 AM , , , ,

Dear Allah, if I lose hope today.......

Dear Allah, if I lose hope today.......


Dear Allah, if I lose hope today.......


Dear Allah, if I lose hope today, please remind me that your plans are better than my dreams.

Kita nak bangun awal pagi ni, tapi terbangun lewat.

Kita nak pergi kelas awal, tapi terlewat kerana bas buat hal.

Kita nak pergi kerja dengan cepat, tapi jalan jammed.

Kita nak pergi makan sesuatu yang kita suka, tapi harini takde pula menu makanan tu.

Kita nak jawab soalan peperiksaan dengan baik, tetapi ada soalan yang kita tak boleh nak jawab.

Kita berbuat baik dengan semua orang, tapi ada orang yang tak puas hati dengan kita.

Kita mahu aman di tempat kerja, tapi dibuli/cakap belakang oleh pekerja lain.

Kita tinggalkan anak kita sekejap, macam-macam dia buat. Tunggang langgang rumah.

Kita rancang nak buat kerja sekolah malam ni, tapi mengantuk pula.

Kita nak update blog, tak ada idea pula mai.

Kita nak balik rumah awal, tapi tak jadi pula sebab ada kelas ganti DUA JAM.



Point sebenar saya ialah yang last tu hahahahaha. Ingat boleh balik pukul9 pagi harini. Tup-tup tiba-tiba ada kelas ganti Teori Nombor pula pukul11-1 tengahari. Haih sabauu jelah. Assobru minal iman. Ada hikmah kan tak balik awal. Kan kan hehehe.

Conclusion : benda yang kita rancang atau jangkakan tak semestinya akan berlaku dengan lancarnya. Jika itu yang berlaku, ucaplah Innalillahiwainnailaihirajiun dan perancangan Allah itu lebih baik daripada perancangan kita :)





You Might Also Like

1 comments

  1. assalamualaikum. singgah petang. http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.