http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2016

By 5:30:00 PM

segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2016

segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2016
KLIK BANNER UNTUK JOIN
Saya minta maaf sangat-sangat kak ayu. Saya tak mampu nak beri kata semangat pada akak untuk kembali memandu, tapi yang saya mampu ialah beri kata semangat untuk akak teruskan hidup inshaaAllah.

..................

Qiamullail tu sumber kekuatan, sumber inspirasi, sumber rezeki. Allah sayang dengan hamba-hamba-Nya yang bangun berjaga malam untuk bermunajat pada Dia.

Kehidupan ini tak adanya pernah sunyi daripada segala macam benda susah senang; serba-serbi cukup nak bagi hidup ni penuh warna-warni.

Mana ada manusia yang tak ada masalah sampai boleh jadi sempurna dalam hidup?

Kongsilah cerita dengan Allah. Allah tak pernah nak judge. Patut rasa selesa dan bersyukur untuk itu.

Orang Islam tak tinggal Tuhan, tak tinggal al-Quran.

Kalau dah jadi takdir, memang dunia ni terasa kecil benar.

Bukan mudah untuk tak mengalah pada perasaan. Apabila diuji baru terasa di mana letaknya hati.

Nak cari bahagia tu bukan cukup dengan cari duit aje. Ingat tu. Hajat hidup ni banyak sebenarnya. Jangan sampai hajat tak sampai sebelum mati.

Kalau benar bahagia tu bukan datang daripada duit dan kerjaya, apa benda yang melengkapkan hidup sebenarnya?

Yang nyata, kasih sayang memang melengkapkan bahagia. Tak kisahlah daripada bentuk apa atau daripada siapa.

Cari tujuan hidup. Tapi kena cari dulu makna dan erti hidup. Baru kita boleh tentukan kita nak hidup untuk apa.

Masalah takkan selesai dengan hanya main falsafah. Hidup tak ada cita-cita tu namanya hidup sia-sia.

**kata-kata hikmah di atas dipetik dari sebuah buku :)**

....................

Be strong kak ayu. Di sebalik sesuatu ujian, pasti ada hikmahnya. Sesungguhnya Allah bersama dengan orang yang bersabar :)


You Might Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.