http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

JADUAL PERLAWANAN UEFA EURO 2016

By 1:07:00 AM , ,

Assalamualaikum semua! Alhamdulillah harini dah masuk hari ketujuh kita semua umat Islam berpuasa. 7 Ramadhan. Haaa aci tak kalau saya kata antara perkara yang saya ingat bila ingat bulan Ramadhan ialah perlawanan bola sepak? Hahaha. Tu kalau saya lah. Kalau orang lain tak tahu la. Saya..sahur dulu-dulu kan tengok perlawanan bola sepak tau haha. Lagi-lagi ada abang-abang dan ayah yang minat bola sepak ni, memang pukul 3 lebih tu abang saya sanggup bangun tercongok kat depan TV dah. Saya pun join sekaki tengok time bangun makan sahur pukul 5. Lepastu siap duk tweet tweet dekat twitter pasal bola walaupun tak tahu sangat. Lagi-lagi bila final game kan, lagi la meriah timeline twitter dengan update dan komen pasal bola sepak je semua. Tapi UEFA EURO 2016 kali ni hambar sikit la. Tak tahu la kenapa. Mungkin sebab abang-abang dah tak ada kat rumah, lepastu channel astro sport abi belum langgan sebab tak ada mood bola lagi. Saya pun perasan bola kali ni hambar. Ke saya sorang je yang 'perahsantan'? hahaha. Apa-apa pun, kenapa Brazil kali ni takde kat perlawanan bola UEFA EURO 2016?! Hahaha. Nasib baik ada Spain.

JADUAL PERLAWANAN UEFA EURO 2016

JADUAL PERLAWANAN UEFA EURO 2016
jadual perlawanan UEFA EURO 2016

Dulu saya sokong Brazil dengan Spain. Sebab apa sokong Brazil? Sebab dia kuat hahaha. Lepastu dulu kan Brazil ada player-player kuat seperti Kaka, Ronaldinho yang ehem jongang tu. Haa ada lagi yang power-power tapi lupa nama hehehe. 

Kalau Spain pulak.. sebab minat David Villa! HAHAHA. Serius laa first time kenal David Villa ni dari suratkhabar page bahagian sukan belakang-belakang tu. Bila tengok je aduhhhh terrjatuh kat hati pulak. Nape hensem sangat mamat ni hahaa. Start situ lah sokong Spain. Hmmm masa tu umur berapa eh. Rasanya masa tu tingkatan lagi. Ke..darjah ek? Macam baru darjah/tingkatan 2/3 macam tu. Budak hingusan sangat. Tapi memang minat dia sampai ke sekarang. Tapi haritu macam ada kes berkaitan dengan David Villa, so minat kat dia macam kurang sikit. Tapi dah terminat kat sorang pemain Spain ni. Alaaa apa nama dia ek. Xavi ke Xabi. Rasanya ada dua player nak dekat nama. Xavi dengan Xabi. Tapi saya tak ingat minat Xavi ke..Xabi hahaha. Cissskek. Nampak sangat dah lama tinggal dunia bola ni. Tak kisah lah. Asalkan kali ni saya sokong Spain sorang-sorang sebab Brazil dah tak layak ke Uefa 2016 ni. Sebab apa tak layak? Entahh.

Okay lahh. Jom ushar ....

Jadual perlawanan Game bola sepak UEFA UERO 2016


_Peringkat Kumpulan_

*Kumpulan A*

  • Perancis (Tuan Rumah)
  • Romania
  • Albania
  • Switzerland

*11 Jun* _*Sabtu*_ 03:00 pagi

Perancis v Romania
*11 Jun* _*Sabtu*_ 09:00 malam
Albania v Switzerland
*16 Jun* _*Khamis*_ 12:00 pagi
Romania v Switzerland
*16 Jun* _*Khamis*_ 03:00 pagi
Perancis v Albania
*20 Jun* _*Isnin*_ 03:00 pagi
Romania v Albania
*20 Jun* _*Isnin*_ 03:00 pagi
Switzerland v Perancis

*Kumpulan B*

  • England
  • Russia
  • Wales
  • Slovakia

*12 Jun* _*Ahad*_ 12:00 pagi

Wales v Slovakia
*12 Jun* _*Ahad*_ 03:00 pagi
England v Russia
*15 Jun* _*Rabu*_ 09:00 malam
Russia v Slovakia
*16 Jun* _*Khamis*_ 09:00 malam
England v Wales
*21 Jun* _*Selasa*_ 03:00 pagi
Slovakia v England
*21 Jun* _*Selasa*_ 03:00 pagi
Russia v Wales

*Kumpulan C*

  • Jerman
  • Ukraine
  • Poland
  • Ireland Utara

*13 Jun* _*Isnin*_ 12:00 pagi

Poland v Ireland Utara
*13 Jun* _*Isnin*_ 03:00 pagi
Jerman v Ukraine
*17 Jun* _*Jumaat*_ 12:00 pagi
Ukraine v Ireland Utara
*17 Jun* _*Jumaat*_ 03:00 pagi
Jerman v Poland
*22 Jun* _*Rabu*_ 12:00 pagi
Ireland Utara v Jerman
*22 Jun* _*Rabu*_ 12:00 pagi
Ukraine v Poland

*Kumpulan D*

  • Sepanyol
  • Republik Czech
  • Turki
  • Croatia

*12 Jun* _*Ahad*_ 09:00 malam

Turki v Croatia
*13 Jun* _*Isnin*_ 09:00 malam
Sepanyol v Rep. Czech
*18 Jun* _*Sabtu*_ 12:00 pagi
Rep. Czech v Croatia
*18 Jun* _*Sabtu*_ 03:00 pagi
Sepanyol v Turki
*22 Jun* _*Rabu*_ 03:00 pagi
Croatia v Sepanyol
*22 Jun* _*Rabu*_ 03:00 pagi
Rep. Czech v Turki

*Kumpulan E*

  • Belgium
  • Itali
  • Republik Ireland
  • Sweden

*14 Jun* _*Selasa*_ 12:00 pagi

Rep. Ireland v Sweden
*14 Jun* _*Selasa*_ 03:00 pagi
Belgium v Itali
*17 Jun* _*Jumaat*_ 09:00 malam
Itali v Sweden
*18 Jun* _*Sabtu*_ 09:00 malam
Belgium v Rep. Ireland
*23 Jun* _*Khamis*_ 03:00 pagi
Sweden v Belgium
*23 Jun* _*Khamis*_ 03:00 pagi
Itali v Rep. Ireland

*Kumpulan F*

  • Portugal
  • Iceland
  • Austria
  • Hungary

*15 Jun* _*Rabu*_ 12:00 pagi

Austria v Hungary
*15 Jun* _*Rabu*_ 03:00 pagi
Portugal v Iceland
*19 Jun* _*Ahad*_ 12:00 pagi
Iceland v Hungary
*19 Jun* _*Ahad*_ 03:00 pagi
Portugal v Austria
*23 Jun* _*Khamis*_ 12:00 pagi
Hungary v Portugal
*23 Jun* _*Khamis*_ 12:00 pagi
Iceland v Austria
📺
Siaran Langsung melalui saluran Astro Euro1 821,Euro2 822 & Euro1 HD 841,Euro2 Hd 842.

Saluran Astro Arena 801 hanya untuk perlawanan terpilih sahaja


Kalau nak tengok full jadual perlawanan EURO 2016 ni, boleh tengok di http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/02/34/36/84/2343684_DOWNLOAD.pdf

Kalau nak tengok perlawanan eufa 2016 life, boleh lawati website www.uefa.com.

JADUAL PERLAWANAN UEFA EURO 2016
uefa euro 2016 standings

JADUAL PERLAWANAN UEFA EURO 2016
uefa euro 2016 official match ball

So..korang sokong siapa? Hehehehe. 

You Might Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.