9 PREMIS MAKANAN SUSHI KING TELAH DISAHKAN HALAL

by - August 20, 2016
Assalamualaikum semua! Haa baru-baru ni saya dapat tahu info dari Facebook dah agak ramai yang share tentang premis makanan Sushi King yang telah disahkan halal. Sebelum ni kan ada kontroversi dan juga khabar berita mengatakan bahawa premis makanan Sushi King tiada lagi mendapat sijil Halal daripada pihak JAKIM. So, ramai yang ragu-ragu dan was-was nak makan di Restoran Sushi King. Saya pernah sekali makan dan first time makan Sushi King semasa saya belajar kat UPM dedulu. Tapi time tu saya tak tahu la tentang Sushi King yang status halal diragui. Soooo, memang melantak sedap la kat Sushi King tu hahaha. Eh sedap ke? Kalau nak tahu pengalaman saya pergi ke Sushi King, boleh baca di SINI dan boleh la tahu sedap ke tak Sushi King ni dari pendapat saya. Heee.

SENARAI PREMIS MAKANAN SUSHI KING DAH DIJAMIN HALAL

9 PREMIS MAKANAN SUSHI KING TELAH DISAHKAN HALAL
Premis makanan Sushi King yang telah disahkan halal

1. SUSHI KING AEON BIG WANGSA MAJU (SUSHI KIN SDN BHD)

G-06, AOEN BIG WANGSA MAJU,
NO 6 JALAN 8/27A SEKSYEN 5 WANGSA MAJU,
53300, Kuala Lumpur (KL),
Wilayah Persekutuan.

2. SUSHI KING ALAMANDA (SUSHI KIN SDN BHD)

G33&G34, GF, ALAMANDA SHOPPING CENTRE,
JALAN ALAMANDA, PUTRAJAYA,
62000, Tiada Maklumat Daerah,
Selangor

3. SUSHI KING AMPANG POINT (SUSHI KIN SDN BHD)

NO.13, JALAN MEMANDA 5,
AMPANG POINT, AMPANG JAYA,
68000, Tiada Maklumat Daerah,
Selangor.

4. SUSHI KING AMPANG UTARA 2 (SUSHI KIN SDN BHD)

LOT G59, TINGKAT BAWAH, AEON AU2 SHOPPING CTR,
6 JALAN TAMAN SETIAWANGSA,
54200, Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan.

5. SUSHI KING IOI MALL (SUSHI KIN SDN BHD)

LOT G00A6, GRD FLOOR FOOD STREET IOI MALL,
BANDAR PUCHONG JAYA, PUCHONG
47100, Tiada Maklumat Daerah
Selangor

6. SUSHI KING SELAYANG MALL (SUSHI KIN SDN BHD)

LOT NO. LG1 PARKSON GRAND SELAYANG MALL
JLN SU9, TAMAN SELAYANG UTAMA
BATU CAVES
68100, Tiada Maklumat Daerah
Selangor

7. SUSHI KING SETAPAK CENTRAL (KL FESTIVAL) (SUSHI KIN SDN BHD)

G-33, TINGKAT BAWAH, KL FESTIVAL CITY, 
NO 67 JALAN TAMAN IBU KOTA,
TAMAN DANAU KOTA, SETAPAK,
53300, Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan.


8. SUSHI KING TESCO PUCHONG (SUSHI KIN SDN BHD)

LOT NO.16 & 16A GROUND FLOOR,
TESCO HYPERMARKETPUSAT BDR PUCHONG,
47100, Tiada Maklumat Daerah
Selangor

9. SUSHI KING TIMES SQUARE (SUSHI KIN SDN BHD)

05-106A, TINGKAT 5,
BERJAAY TIMES SQUARE,
NO.1, JALAN IMBI,
55100, Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan

Rujukan : www.halal.gov.my

9 PREMIS MAKANAN SUSHI KING TELAH DISAHKAN HALAL
senarai premis makanan Sushi King yang disahkan halal oleh JAKIM
Haaa sooo, pada sesiapa yang pencinta Sushi King, boleh la makan sushi di premis-premis makanan di atas tanpa rasa ragu-ragu dah. Boleh makan banyak-banyak. Nak belanja saya sekali pun boleh hahaha. Kbai.

Semoga bermanfaat, wassalam :)

You May Also Like

4 comments

  1. x pernah mkn sushi king.. hehe

    ReplyDelete
  2. Assalam, dkt kedai tu tanda halal jugak la kan kiranya? Ke dlm website je tulis halal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Ye kot. saya rasa ada tanda halal. saya tak ushar pula yang terbaru.

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p