http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Yeay! Beregu Lelaki Malaysia Mara Ke Final Badminton Rio 2016!

By 11:06:00 PM

Assalamualaikum! Tadi ada perlawanan semifinal men's double Badminton Olympic Games Rio 2016 di Channel Sukan. Sempat tengok beberapa saat je sebab umi nak tengok cerita lain hahaha. Tapi kakak sulung (kakyong) dan suami dia tengok la dekat rumah mereka. Kakyong siap nangis kegembiraan sebab team beregu laki Malaysia menang separuh akhir. Menghayati sungguh. Yela katanya, Sejarah Double Malaysia dapat masuk ke peringkat akhir Olimpik Game selama 26 tahun lamanya menanti.

26 Tahun Penantian Akhirnya... Beregu Lelaki Malaysia Mara Ke Final Badminton Rio 2016!

Yeay! Beregu Lelaki Malaysia Mara Ke Final Badminton Rio 2016!
Beregu Lelaki Malaysia Mara Ke Final Badminton Rio 2016
Game semifinals tadi team double laki badminton Malaysia, Tan Wee Kiong (W. K. Tan) dan Goh V Shem (V. S. Goh) lawan dengan team China, B. Chai dan W. Hong. Main double set. Dan kemenangan berpihak pada Malaysia 2-1 hoyeahhh! Caya lahhh team Malaysia!

Kak yong sempat snap gambar pemain beregu laki kat TV.

Yeay! Beregu Lelaki Malaysia Mara Ke Final Badminton Rio 2016!
Tudiaaa dua wajah kebanggaan Malaysia mara ke final badminton Rio 2016! 
Next.. game final beregu laki dijadualkan pada Jumaat ni, 19 Ogos (hari sama saya dapat result finall exam homai homaiiiii!), 10:50PM. 

Haaa ada lagi satu team badminton Malaysia yang dapat mara ke final tau! Team Beregu Campuran, Chan Peng Soon (P. S. Chan) & Goh Liu Ying (L. Y. Goh) yang akan lawan team Indonesia, L. Natsir & T. Ahmad. Game final mixed double ni pada hari esok, hari Rabu 17 Ogos, 10:50PM.


Yeay! Beregu Campuran Malaysia Mara Ke Final Badminton Rio 2016!
Team Beregu Campuran Malaysia mara ke peringkat akhir perlawanan Badminton Rio 2016!
credit foto: facebook Astro
Dua-dua game final ni akan disiarkan LIVE di Astro SuperSport CH765 dan CH785(HD) & Astro Arena CH801 dan CH802(HD). Tak silap saya sekarang ni siapa yang ada Astro kat rumah dapat tengok semua channel Astro sehingga 31 Ogos. So, boleh la tengok game final Badminton di Astro Arena hehe.

Semoga team kita menang amin aminnn! Grab medal emas inshaaAllah! Do the best, beat the rest! Chaiyok chaiyok team badminton Malaysia!

[UPDATE]

Result badminton beregu campuran Malaysia: Pingat Perak (maklumat lanjut, klik SINI)

Keputusan perlawanan badminton beregu lelaki Malaysia: Pingat Perak (maklumat lanjut klik SINI)

Keputusan badminton perseorangan lelaki Malaysia: Pingat Perak (maklumat lanjut klik SINI)

You Might Also Like

2 comments

  1. mmg berdebar tgk game ni tadi.. final lawan ape ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu. search kat schedule Rio 2016 pun tak ada mention lagi final Malaysia lawan dengan sape. hehe

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.