http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

akutaknak. seriusakutaknak.

By 8:00:00 PM

Entri ni sesi luahan perasaan sikit. So, bear with me.


Hanya dengan satu soalan tu. Satu soalan tu je. Dengan satu soalan tu sahaja! Hati aku terkejut.

Sentap?
Mungkin.
Mungkin sebab soalan tu dari seseorang yang aku hormati dan sayangi.

Aku tak nak.
Betul betul aku tak nak.
Seriusss aku tak nak.

Aku tak nak persoal kan kenapa itu, kenapa ini, kenapa macam tu, kenapa cenggini.

Aku tak nak merungut.
Aku tak nak jadi manusia yang berdosa kerana selalu merungut.

Aku tak nak mencarut selepas aku ditujukan dengan soalan tu.
Aku tak suka mencarut.
So aku tak nak mencarut di mulut mahupun di otak aku.

Aku tak nak sedih.
Serius aku tak nak. Sebab aku tahu ada hikmahnya. Ada sebab nya. Ada hikmah yang tersembunyi. Aku tahu.

Aku tak nak jadi lemah.
Aku nak jadi kuat. So, aku try tak nangis.

Aku hanya seorang insan. Sama seperti orang lain. Ada hak untuk buat keputusan. Perlu diberi peluang untuk buat keputusan sendiri.

Tapi.. hmmm biarlah. Biarlah masa menentukan.

Sekarang ni aku terlalu penat untuk memikirkannya.

Terlalu malas untuk mencari segala kemungkinan.

aku hanya berserah kepada Allah....

#bestrongsayidah

*maaf penggunaan kata nama 'aku' dalam entri ni ye. nak bagi feel sikit tu guna 'aku' hehee*

You Might Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.