http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)

By 11:45:00 AM , , ,

"...lidah lelaki harus waspada, lihat baik buruknya..." WOW wow! memang harus jaga-jaga bila dengar mesej lagu Amira Othman Jaga-Jaga ni hehehe. Okay so, lagu ni adalah single terbaru oleh Amira Othman AF. Eh siapa pula Amira Othman AF ni? Alaaa ingat tak sebelum ni ada lagu Hati-Hati yang popular tu? Yang video lagu tersebut mencecah 8juta views di YouTube tu? Haa penyanyi yang sama la lagu Hati-Hati dengan Jaga-Jaga ni. Tapi first time saya kenal Amira ni kan bukan dari AF ataupun dari lagu Hatihati, tetapi dari sitkom komedi Sepahtu Reunion. Iye, Amira Othman ni ada jadi guest Sepahtu Reunion episod 7. Saya ingat sangat sebab episod yang beliau jadi guest adalah one of my favorite. Best sangat, kelakar. Saya ada tulis sikit tentang pickupline yang Mira Othman kena di ep7 tu, nak tengok boleh klik SINI. Okay back to the topik haha. Secara jujurnya, saya lebih sukakan lagu jaga jaga ni daripada lagu hati hati. Why? Sebab ianya lebih.....lembut? Lebih smooth? Melodinya lebih mengasyikkan? Yeap. Dan.. lebih rasa macam nak menari-nari ala princess je bila dengar lagu ni hahaha. Lagi satu.. mesej lagu amira othman : jaga-jaga ni pun lebih deep. 
            

Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)

Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit foto: mstar.com.my


Lirik Lagu Amira Othman : JAGA-JAGA


Pabila mengungkap kata cinta
manis sebicara oh semanis gula
lidah lelaki harus waspada
lihat baik buruknya

Aku bukan si dara biasa
dambakan kasih nak dimanja-manja
lidah ku tajam bila berkata
niat di hati cuma
untuk berjaga-jaga

(chorus)
Engkaulah lagu yang menemani diriku
selama-lama terus menyanyi
tiada ganti
indahnya suaramu..
Bagaikan lagu yang membayangi diriku
seumpamanya melodi terindah
telah tercipta
irama dihatiku

Ku bagaikan mawar yang berduri
cantik dipandang takut didekati
andai hanya nak bertarik-tali
baik kau undur diri
namun harusnya ku mengakui
sebenarnya hati telah kau curi
siang dan malam silih berganti
walau tujuh purnama
ku tetap setia.

(chorus)

Usik mengusik
bergurau senda
batasnya jangan dilupa..

sucinya cinta
elok dijaga hingga terbina istana..

(chorus)

engkaulah lagu
engkaulah lagu
seumpamanya melodi terindah
telah tercipta
irama dihatiku

Komposer: Ezra Kong, Faizul Sani & Ayden Ali
Penulis lirik: Ezra Kong, Faizul Sani & Ayden Ali
Seventeen Eleven Music

Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
Produk diperbuat daripada bahan 100% organik! RM80 termasuk pos
Whatsapp/SMS 0172008642 @ email sayidahnapisah65@gmail.com
Best tak best tak? Lirik lagu ni pun jenis yang senang ikut. Muzik pun santai je kan. Makna dan maksud tersirat di sebalik lagu ni pun daebak! Saya bagi lima bintang! Hahaha. Saya paling suka line ni:

"usik mengusik, bergurau senda, batasnya jangan dilupa, sucinya cinta, elok dijaga hingga terbina istana.."

Yeap batas. Batas pergaulan dalam bercinta, batas dalam perhubungan antara mahram. Memang kena JAGA-JAGA. Mungkin itulah mesej utama lagu ni #takenote.

Oh, korang perasan tak .. ada sejenis rumah unik di dalam video lagu ni? Lawa kan? Segitiga comel je hahaha. First time saya tengok tau. Comel betul. Teringin nak masuk dalam rumah kecil tu. Macam mana laa rupa dalam rumah tu. Korang tahu tak kat mana lokasinya? 

Bila dikaji, rupa-rupanya rumah segi tiga banyak-banyak warna yang comel tu tempatnya adalah di MASBRO Village, Paya Rumput Melaka, Malaysia. Ohhh kat melaka rupanya.

Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
rumah segitiga unik dan comel di video official lagu Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit: youtube.com
Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
rumah segitiga unik dan comel di video official lagu Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit: youtube.com
Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
rumah segitiga unik dan comel di video official lagu Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit: youtube.com
Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
rumah segitiga unik dan comel di video official lagu Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit: youtube.com
Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
rumah segitiga unik dan comel di video official lagu Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit: youtube.com
Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
rumah segitiga unik dan comel di video official lagu Amira Othman Jaga-Jaga (OST Abang Bomba I Love You)
credit: youtube.com
Comel kan? Hahaha. Siapa pernah pergi rumah comel situ? Best tak? :D

Lagu Amira Othman : Jaga-Jaga Best! (OST Abang Bomba I Love You)
Produk diperbuat daripada bahan 100% organik! RM80 termasuk pos
Whatsapp/SMS 0172008642 @ email sayidahnapisah65@gmail.com

Baca juga entri LAGU:

You Might Also Like

3 comments

  1. lagu dia yang lama tu pun sedap..suka akak dengar..suara dia pun best..

    ReplyDelete
  2. 1st time dengar.. Best best <3

    ReplyDelete
  3. first time dgr, tak tahu pula ada lagu baru.hihi. nice songs. bermakna pula tu.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.