http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Rap dalam Lagu Negaraku - Joe Flizzow, Altimet, SonaOne & Faizal Tahir...WOW!

By 9:00:00 AM , ,

Video Lagu Negaraku - Joe Flizzow, Altimet, SonaOne & Faizal Tahir

Rap dalam Lagu Negaraku - Joe Flizzow, Altimet, SonaOne & Faizal Tahir...WOW!
Rap dalam Lagu Negaraku - Joe Flizzow, Altimet, SonaOne & Faizal Tahir...WOW!
credit foto: printlyrics.net


Lirik Lagu Negaraku


(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(Joe Flizzow)
Kalau kata itu kota
Kami bina tamadun
Lihat rangkap-rangkap pantun
Hidup beratus tahun
Bangkit seribu perwira
Selamat sejuta insan
Gelap dalam matahari
Insan juga bisa insaf

Mana cerita panglima yang wujud benar
Awang hitam kaji awan putih bila berlayar
Hamba keliling dunia
Tuannya yang terkenal
Dah merdeka di jasad
Harus bebas di akal

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri

(Joe Flizzow)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(Altimet)
Dan dari '57
Jalannya telah disuluh
Bangkit seakan subuh
Rebung diluntur buluh

Terus ke '63
Kami menjadi kita
jangan dipersia akibat titik-titik nila
Biar hujan batu turun selebat tengkujuh
Selagi kami mampu, semangat tak pernah lumpuh
Selagi ada tubuh, untuk kamu aku memburuh
Usaha yang aku bubuh, semua petir tiada guruh

(Faizal Tahir)
Hatiku tetap hanya padamu
Keranamu aku berdiri

(Altimet)
Tanpamu cita-cita
Hanya kekal sebagai mimpi
Semuanya bermula dari sini

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya demi

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita

(Faizal Tahir)
Negaraku
Negaraku
Ku beri sepenuhnya
Ku beri sepenuhnya ini

Negaraku..Oh darahku
Hiduplah sepenuhnya
Dirgahayu semua

(SonaOne)
Ini untuk kamu
Yang terima undi aku
Try 'na change the world
Bagi dunia suara baru
Ini bukan negara aku
Ini negara kita
Buat je cara kita
Buat je cara kita

Produced by: Faizal Tahir, Ezra Kong & Mike Chan
Written by: Joe Flizzow, SonaOne, Altimet, Faizal Tahir, Ezra Kong & Mike Chan


First time dengar lagu ni semalam kat YouTube. Rupa-rupanya lagu ni mula dikenali oleh ramai orang semasa di Olimpik Rio bulan lepas & juga sudah disiarkan di stesen-stesen radio (berdasarkan cerita orang lah). Tapi saya baru tahu lagu ni semalam hahaha ketinggalan betul den.

From what I've seen.. Gabungan tiga penyanyi rap yang terkenal dengan rap mereka yang #deep + seorang penyanyi terkenal dengan lagu best-best yang diproduce oleh beliau = DA BOM KEBABOM MANTOP! Yang penting lirik dia best. Lirik part Rap oleh Joe Flizzow , Altimet dan SonaOne memang best! Lagi-lagi part SonaOne tu memang catchy dan mudah untuk diikut.

Lagi satu.. saya suka rap 3 rapper dalam lagu ni adalah kerana maksud lirik nya yang of course ada maksud yang tersirat & ada mesej yang mereka hendak sampaikan. Well, mereka yang buat lirik ni sendiri kan.

"Kalau kata itu kota, kami bina tamadun"

"Insan juga bisa insaf"

"Awang hitam kaji awan putih bila berlayar"

"Dah merdeka di jasad, harus bebas di akal"

"Kami menjadi kita"

"Ini untuk kamu, yang terima undi aku"


Selamat menghuraikan maksud di sebalik kata-kata tersebut! :D


Baca juga entri lirik lagu:

You Might Also Like

2 comments

  1. Salam Jumaat…Kak Sally singgah ni haaa~

    mmg terbaik kan...akak pun dgr masa RiO haritu...berderau jugak darah bila dengar...terus rasa sayang gila Malaysia :P

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.