kuat berpeluh di bahagian hidung tandanya jenis kuat cemburu?

by - October 05, 2016

kuat berpeluh di bahagian hidung tandanya jenis kuat cemburu?


kuat berpeluh di bahagian hidung tandanya jenis kuat cemburu?
kuat berpeluh di bahagian hidung tandanya jenis kuat cemburu?
credit foto: nicolefrenette.tumblr.com

Korang pernah dengar tak (fakta atau auta)...

"kuat berpeluh di bahagian hidung tandanya jenis kuat cemburu"

Okay, for your information, saya jenis yang kuat berpeluh di bahagian hidung tau. Alaaa bukannya berpeluh lebat macam selepas jogging atau exercise atau workout tu. Ni peluh yang contohnya macam kalau panas ke, kalau sedang buat banyak kerja yang melibatkan fizikal ke.. mesti peluh yang muncul titik titik timbul tu. Yang biasa peluh tu tersusun cantik je sekelompok. Biasanya peluh ni di hidung atau dahi atau atas bibir (antara mulut dan hidung). 

So, one fine day pernah sekali tu kan ada orang tegur saya. 

"Eh peluh kat hidung! Mesti jenis kuat cemburu niiiii"

And I was like.. "seriously? HAHAHAAHA". Speechless. Tapi saya memang jenis kuat jealous laa muhahaaha. 

Tapi saya tak ada lah nak percaya seratusperatus sebab yelah.. Apa kaitan peluh dekat hidung dengan sikap kuat cemburu? Apa logiknya di situ? Kan kan? Macam tak nampak lagi relationnya hahaha.

Tapi .. korang pernah dengar ke "perumpamaan" macam tu sebelum ni? 
'perumpamaan' - orang yang kuat berpeluh di bahagian hidung maksudnya dia jenis yang kuat cemburu.

Okbai!

Baca juga:

You May Also Like

1 comments

  1. suka berpeluh juga kat hidung.. cemburu? rasanya tak keterlaluan..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p