Cara Ambil URL Gambar

by - November 03, 2016
Okay apakebenda URL gambar ni? Hahaha. Okay jom tengok contoh di bawah ni macam mana cara ambil URL gambar. 

Cara Ambil URL Gambar


Cara Ambil URL Gambar
cara ambil URL gambar
Contohnya, kita nak ambil URL gambar di atas. Sebenarnya, ada banyak cara nak ambil URL gambar. Boleh je cara drag gambar tu terus pergi ke new Tab dan ambil URL di situ. Cara lainnya adalah kita guna platform blogspot.

1. Pergi ke New Post. Insert image.

Cara Ambil URL Gambar
Cara Ambil URL Gambar (1)

Cara Ambil URL Gambar
Cara Ambil URL Gambar (2)
2. Pergi ke ruangan HTML & ambil http://........png. Itulah URL gambar tersebut.

Cara Ambil URL Gambar
Cara Ambil URL Gambar (3)
Boleh test URL gambar tu dengan copy URL gambar tersebut dan paste ke New Tab. Keluar ke tidak.

Cara Ambil URL Gambar
Cara Ambil URL Gambar (4)
Okay done!

Goodluck! :)

You May Also Like

4 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p