http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

jadi freelance editor subjek Matematik dan Matematik Tambahan

By 10:40:00 PM ,

Haritu dapat whatsapp dari Kak Hani. Beliau jumpa nombor saya di website (mudah.my mungkin). Dia tanya saya still mengajar ke? Saya jawab la saya masih buat home tutor ajar Maths dan Addmaths. Then, dia offer saya jadi freelancer. Buat freelance editor untuk subjek Matematik dan Matematik Tambahan. Editor ni kerjanya edit buku sekolah. Pastikan ayat yang digunakan betul, kena check jawapan dan lain-lain.

Kak Hani ni Editor subjek Physics & Mathematics di sebuah syarikat. So, memandangkan kerja freelance editor ni boleh buat dari rumah saja & hantar kerja melalui pos atau emel sahaja.. saya pun terima job ni. Daripada goyang kaki je kat rumah ni kan hehe.

jadi freelance editor subjek Matematik dan Matematik Tambahan
jadi freelance editor subjek Matematik dan Matematik Tambahan
My first task is.. buat fully worked solution untuk soalan latihan Tingkatan 4 subjek Addmaths yang dia beri. Dan jawapan tersebut saya kena taip di dalam Software MathType then emel kat dia. So far saya baru siap Bab 1: Fungsi. Lepas ni nak sambung bab-bab yang lain pula hehe.

Wish me luck! :)


jadi freelance editor subjek Matematik dan Matematik Tambahan
tutor matematik dan matematik tambahan di Seremban

You Might Also Like

10 comments

  1. Wah wah, bestnya kc, murah rezeki. Kerja elok-elok, berbakti pada anak bangsa.

    ReplyDelete
  2. Oh wow... first time dengar pasal freelance editor maths..

    And btw, salam perkenalan.. saya accounting students..and minat maths jugak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun first time dengar haha. selamat berkenalan! oh yeke wahh saya pun pernah ambil subjek akaun 4 sem. susah haha.

      Delete
  3. assalam,

    saya nak tanya, macam mana nak jadi freelance editor untuk subjek matematik dan matematik tambahan? saya background matematik (bachelor degree in industrial mathematics) dan berminat nak jadi freelance editor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. boleh contact Kak Hani: 013-3337128 :)

      Delete
  4. wahh bestnya ! good luck awak wat keje leklok hehe
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. perhhhh add math my fav subjek!!! best bljar ni

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.