http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

petua nak dapat anak comel

By 12:37:00 PM , ,

Ada seorang cousin saya ni, Abu Hurairah Asifa share tips/petua nak dapat anak comel. Sebab ketiga-tiga anak perempuan beliau memang sangat comel dan putih ketika masa kecil hehe. Apakah petua nak dapat anak comel yang dikongsikan oleh beliau di status Facebook pagi tadi?

petua nak dapat anak comel


petua nak dapat anak comel
petua nak dapat anak comel
image : anak cousin Abu Hurairah Asifa
Kalau anda tanya macam mana nak dapat anak yang comel,

Nenek saya bagi petua ni.

"Masa anak dalam perut tu, jangan berangan sangat nak anak mata besar, muka putih, bibir merah. Terima apa pun rupa dan bentuk yang Allah nak bagi. Yang paling penting, anak tu keluar sihat dan baik."

InshaaAllah, petua nenek menjadi dengan izin Allah.

petua nak dapat anak comel
petua nak dapat anak comel
Haaa itulah tips yang dikongsikan oleh beliau. Memang betul pun sebenarnya para ibu bapa kena fikir yang baik-baik sahaja tentang rupa anak yang bakal dilahirkan. Yang penting, anak sihat dan selamat dilahirkan. Baby selamat, si isteri pun selamat. Tu yang paling penting dan kena perbanyakkan doa.

Kalau macam kakngah saya, anak lelaki sulung beliau memang putih. Putih yang memang cantik. Putih susu kemerahan haha. Then, kakngah saya share la.. mungkin time mengandungkan Raef (anak sulung), dia suka minum air carrot susu. Tu yang Raef putih. Hehehe.

Kekadang orang kata ikut genetik juga kan. Ada juga yang kata kekadang ikut keturunan lah.. dan juga kacukan dari bangsa moyang-moyang atas nun.

Tapi ada juga orang tua dulu-dulu pesan jangan makan kicap banyak sangat time mengandungkan anak takut baby jadi hitam dan gelap. Heee. Macam-macam petua ada kan.

Okay itu sahaja, adios! Wassalam :) 

You Might Also Like

8 comments

  1. Apa pun terima dengan syukur setiap anak yang lahir...

    ReplyDelete
  2. om join giveaway kek lapis saya. Syaratnya simple je..:) http://nurain-syahirah.blogspot.com/2016/11/giveaway-kek-lapis-sarawak-by-ain.html

    ReplyDelete
  3. Hahaha kalau mak ayah putih selalunya anak memang putih ler, begitulah sebaliknya...apa pun takpa janji sihat~! Eh belum kahwin lagi :P

    ReplyDelete
  4. Paling penting bersyukur masih diberi anak kan..
    Ada juga yang nak anak masih lagi di ujia OlehNya..

    Posting terbaru AM
    5 Kelebihan dan Manfaat Berjogging


    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  5. btol. yg penting sehat, ckup semuanya. itu lbh bermakna :)

    ReplyDelete
  6. Heheh harus terima seadanya.. Paling utama doa yg baik2 utk anak kite..

    ReplyDelete
  7. nak dapat ank comel, kna cari laki yang comel jugak laa..ehhh...hahahahahha

    ReplyDelete
  8. bersyukur saja. Anak yg dilahirkan lengkap dan sempurna. Amin.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.