http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

sekali sekala motivasikan diri dengan kata hikmah / quotes

By 11:16:00 PM , , , ,

Ada satu-satu masa tu manusia rasa letih, rasa penat, rasa tak kenal diri sendiri, rasa putus asa, rasa kecewa, mempersoalkan "apa yang aku buat selama ni". Iye saya pun begitu. Ada pasang surut. Kekadang positif, kekadang lemah. Kekadang kuat, kekadang malas. Kekadang merendah diri, kekadang mendabik dada. That's why.. selain baca tafsir Quran, kita kena baja hati kita dengan kata hikmah / quotes yang berguna. Baja hati supaya kembali subur dan bercambah keyakinan kita pada diri sendiri. Ala tak susah mana pun, taip je kata hikmah / quotes di bahagian Search pokcik Google, keluar banyak images kata-kata hikmah . Macam-macam ada. Kata hikmah motivasi ada, kata hikmah bahasa inggeris ada, kata hikmah agama ada. Pilih je nak mana. Bawah ni antara kata-kata hikmah yang saya kumpul di nota phone saya setiap kali saya jumpa kata hikmah yang saya suka di mana-mana (drama, buku, lagu). Saya bagi beberapa jelah. Antara yang favourite saya :)

My favourite kata hikmah / quotes

sekali sekala motivasikan diri dengan kata hikmah / quotes
kata hikmah / quotes
When aiming, aiming for the top but when counting your blessings, look at those who have less at the bottom. Or maybe to not forget who you were and stay the same.

If you pursue perfection, you can't become a perfect person. No matter whether you're perfect or not, other people will eventually remember you later on.

The more you want to push yourself to achieve greater things, the more tired you'll be.

The beauty of life does not depend on how happy you are, but how happy others can be because of you.

The less you expect, the more you get

You Might Also Like

7 comments

  1. kata kata motivasi ni macam vitamin untuk kita..in sha Allah :)

    ReplyDelete
  2. Yes, mai suka sgt dengan quotes and kata hikmah, suka kumpul dan print, nanti baca bila down...

    ReplyDelete
  3. salam ukhwah, kita singgah nie jemput singgah dan follow kita jugak

    ReplyDelete
  4. kata2 hikmh ni wajib ada dlm kehidup agar kita x lupa diri.. hihihi

    ReplyDelete
  5. Setiap pagi kalau akak malas memang suka baca kata-kata hikmah dan quotes kat ig ..untuk naik kan semangat.

    ReplyDelete
  6. Qoute bleh bina balik smgt ;) insyaAllah akn trus brusaha. Jgn down ok

    ReplyDelete
  7. salam ukhwah. seronok baca sesuatu yang memotivasikan diri :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.