http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Supermoon 14 November 2016

By 4:02:00 PM ,

Supermoon 14 November 2016, hari Isnin, pada pukul 7.24-9.54 malam. Save the date! Yeappp ramai dah orang duk kata supermoon 14 November 2016 bakal berlaku malam ini. Ada yang kata lepas maghrib supermoon ni. Dan katanya Supermoon ni sangat jarang-jarang berlaku. Supermoon yang terakhir berlaku pada tahun 1948 yang lepas. Okay saya tak hidup pun lagi masa tu. Saya lahir tahun 1993 haha. Dan selepas berlakunya fenomena Supermoon malam 14 November ini, ianya dijangka akan berlaku lagi 18 tahun yang akan datang. So, kalau tahun ni 2016.. 18 tahun yang akan datang will be tahun 2034. Wowww! Adakah kita masih hidup lagi ketika itu?

Supermoon 14 November 2016


Supermoon 14 November 2016
Supermoon 14 November 2016
credit image: courses.mindfunda.com
Ramai yang teruja nak tengok keindahan Supermoon yang jarang berlaku. Saya pun turut teruja sama. 

Okay apa itu Supermoon sebenarnya? Saya seriously mula-mula dengar 'Supermoon', saya automatik terus teringat Sailor Moon haha. 
"kuasa bulan akan menghukummu!" Okbai.

NASA said (sumber: www.charismanews.com),

The November full moon is not only the closest full moon of 2016, but also the closest full moon since 1948 (which is still the last time the Cleveland Islands won the World Series).

This is one you might want to watch out for. The full moon won't come this close to Earth again until Nov.25, 2034.
Supermoon ni adalah di mana bulan 14% lebih besar dan 30% lebih cerah berbanding dengan bulan-bulan yang lain. Ianya lebih cerah dan lebih besar kerana kedudukan bulan berada paling dekat dengan bumi semasa Supermoon ni berlaku.

Supermoon 14 November 2016
Supermoon 14 November 2016
So conclusionnya, jangan ketinggalan uolss malam ni! Jangan lupa juga untuk berzikir, memuji Allah ketika menyaksikan Supermoon hehe.

Adios!

p/s: Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray yang diperbuat daripada 100% bahan organik. Hanya spray dan sapu sahaja. Berkesan melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut, sakit pinggul, kebas-kebas, kejang, lenguh-lenguh, sakit segugut, selsema, terseliuh, resdung, tergeliat urat. RM80 termasuk postage untuk 1 botol. RM150 untuk 2 botol. Testimoni berkesan boleh tengok (klik) di SINISesiapa yang nak beli Biobax atau nak jadi dropship/agen/mini stokis Biobax, boleh whatsapp saya 0172008642 (Sayidah)


Supermoon 14 November 2016
BIOBAX COOL THERAPHY
SPRAY DAN SAPU!

You Might Also Like

4 comments

  1. Tak sabar nak tengok kebesaran Ilahi, tapi kat sini dah hujan.. huhuhu T_T dapat ke tengok..?

    ReplyDelete
  2. Suka tgok kakcik senyum. nampak ikhlas :)

    Singgah jenguk tanya khabar. Semoga sihat selalu. ❤
    theathra.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. tak sempat tengok semalam. tapi yang malam ni punya pun terang dan cantik sangat dalam hujan renyai2. Subhanallah. Besarnya kuasa Allah. :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.