Lagu Elegi Sepi - Azharina favourite zaman sekolah rendah dulu

by - December 05, 2016
Tahniahhhh! *tepuk tangan* Tahniah kepada penyanyi Azharina yang menjadi juara Gegar Vaganza 2016. Tahniah juga pada peserta Akhir Gegar Vaganza yang lain. Okay, yang saya nak cerita ni adalah lagu Elegi Sepi Azharina ni. Uishhh lagu Elegi Sepi - Azharina ni favourite den zaman dulu time waktu sekolah haha. Yela lagu ni terhasilnya pada 11 tahun yang lalu. So kalau 11 tahun yang lalu (tahun 2005), saya darjah 6 hehe masih muda lagi. 

Lagu Elegi Sepi - Azharina favourite zaman sekolah rendah dulu


Lagu Elegi Sepi - Azharina favourite zaman sekolah rendah dulu
Lagu Elegi Sepi Azharina
credit image: rebloggy.com
Saya ingat lagi dulu-dulu time lagu ni tengah famous amos.. saya suka sangat nyanyi lagu ni lepastu acah-acah macam suara sedap menghayati lagu, padahal sumbang haha. Rupa-rupanya sekarang pun acah-acah suara sedap jugak. Saya ikut menyanyi sekali bila Azharina nyanyi lagu Elegi Sepi ni dekat Gegar Vaganza Minggu 1 dan hujung Final semalam. Hehe.

Oh apa maksud elegi sepi sebenarnya? Mengikut kamus besar Bahasa Indonesia, elegi ni bererti syair atau nyanyian yang mengandungi ratapan dan ungkapan dukacita. So, maksud sepi.. seperti yang semua orang tahu. Sunyi, lengang, tiada orang.

Lirik Lagu Elegi Sepi - Azharina


Saat mentari beradu
Rembulan pun bertamu
Hatiku menjadi sayu
Dalam kesamaran waktu

Mengapakah rinduku
Masih ada dalam kalbu
Sedangkan cinta itu sudah berlalu

Mungkinkah rasa bersalah
Masih menghimpit jiwa
Kerna terlalu tega
Membuatmu terluka

Dikau yang begitu setia
Tabah hadapi segala
Namun ku menjadi alpa
Kesal akhirnya

(chorus)
Aku pinta kepadamu
Maafkanlah kesilapanku
Aku tahu kau dan aku
Tidak mungkin akan menyatu

Apa yang tertinggal kini
Kesedaran di hati
Yang kan tetap bersemadi 
Jadi elegi sepi

Biarlah doa tulusku
Mengiringi jalanmu
Kan menebus khilafku terhadapmu

chorus 2x

Biarlah doa tulusku
Mengiringi jalanmu
Kan menebus khilafku terhadapmu

chorus 2x

Lagu Ciptaan : Azlan Abu Hassan 
Lirik Ciptaan : Julfekar




You May Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p