4 website kdrama online / k-variety shows yang recommended

by - January 03, 2017

4 website kdrama online / k-variety shows yang recommended


4 website kdrama online / k-variety shows yang recommended
4 website kdrama online / k-variety shows yang recommended
credit image: Google
Keempat-empat website ni antara yang top orang tengok kdrama (watch online/ download) atau rancangan-rancangan Korea with English substitles:


Tapi, website yang paling paling saya suka adalah dramafire.com. sebab ianya sangat mudah dan tak semak kepala. Kan ada sesetengah website yang semak susun atur kdrama & k-variety show nya. Tapi dramafire ni teratur dan mudah nak tengok.

Lagi satu sebab kenapa saya suka dramafire.com ni adalah.. tak banyak pop up ads. Pop up ads ni memang sakit hati tau kalau banyak-banyak kali dia muncul. Dah lah menyemak, menganggu ketenteraman awam pulak tu = =

Lagi satu! Sebab sangat senang nak muat turun (download) drama/rancangan Korea di dramafire.com. Tak perlu install apa-apa. Just tekan download, dan tak lama kemudian dia akan download. Eventhough dia akan ada pop up ads, tapi sekali sahaja. Tu pun bukan on new window. Pop up ads tu muncul di new tab. So, senang je nak pangkah berbanding pop up ads yang muncul on new window.

4 website kdrama online / k-variety shows yang recommended

Haaa apa kdrama yang sedang ditayangkan sekarang? Korean dramas yang ongoing pada 2016&2017:

Hwarang
Legend of the Blue Sea (LOTBS)
Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
GOBLIN
7 First Kisses (short drama)
Oh My Geum Bi (My Fair Lady)
Night Light
Blow Breeze
Romantic Doctor Kim
Solomon's Perjury
Gentlemen of Wolgyesu Tailor Shop
Father, I'll Take of You

Drama korea yang paling hot, famous amos sekarang ni: Hwarang, GOBLIN, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo dan LOTBS. 

Drama yang saya sedang layan sekarang: Weightlifting Fairy Kim Bok Joo & GOBLIN.

+ Memang best gilos drama Weightlifting ni! asyik nangis je tengok. Lepastu ada babak yang saya sengih-sengih, tersenyum sorang-sorang macam apa je. Lepastu ada scene yang tergelak-gelak sampai guling-guling pulak. Haha. Ni antara drama yang saya suggest supaya korang tengok. So far, 5/5!

weightlifting fairy kim bok joo
Antara scene kelakar dalam Wightlifting Fairy Kim Bok Joo
weightlifting fairy kim bok joo
hero heroin Weightlifting Fairy Kim Bok Joo
+ GOBLIN pula drama genre fantasy comedy romantic. Memang merepek dan mengarut la jalan cerita dia (bak kata kakngah, syirik pun ada juga). Tapi saya suka part scene Dong Wook dan Goong Yoo bertikam lidah. Ditambah pula dengan watak heroin. Best!

drama goblin
Hero Utama GOBLIN (a.k.a hero Train to Busan)
dong wook & gong yoo goblin
Lee Dong Wook & Gong Yoo - GOBLIN

Drama Hwarang memang saya nak sangat sangat tengok sebab ada V (Taehyung BTS) berlakon + pelakon-pelakon lelaki hensem-hensem belaka ehem. Tapi, saya bertekad nak download bila drama tu dah habis! Selagi tak the end, tak nak tonton. Sebab malas nak tertunggu-tunggu haha.

hwarang the beginning
behind the scene Hwarang
Oh, drama yang dah habis contohnya K2, Love in the Moonlight, Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, W Two Worlds, Sweet Stranger and Me.. saya sarankan juga kepada kdrama lovers supaya menontonnya. Ni antara drama yang best (in my opinion la) hehe.

Korang pula tengah layan drama Korea apa sekarang? Ehe.

You May Also Like

9 comments

  1. Haha.. winter sonata ade dokk kak cik.. kikikiki

    ReplyDelete
  2. Selamat tahun baru.(^_^) wat apa tue..?

    ReplyDelete
  3. yeahhhh !! tq awak.. terkial-kial cari bila ada mood nak tengok movie..


    singgah sini ye
    http://www.syahirahvaliant.com/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
  4. Tak terlayan lagi drama korea latest, takut start nanti tak boleh nak stop pula, hahaha, tunggu dah habis semua baru download la, pastu marathon sekaligus :P

    ReplyDelete
  5. Ena tahu website myasiantv tu je sebab tengok kawan selalu buka kat situ.. heheheh Thanks share, lepas ni boleh syorkan pada kawan ena

    ReplyDelete
  6. wow!! suka2..sometime ai tgk kat epdrama jugak..

    ReplyDelete
  7. sy selalunya guna website dramacool,kalau bukak dramafire pun sbb nak tgk komen2 tu je hahahaha >.<

    ReplyDelete
  8. Best la kakcik hwaranggggg ! Best gilerrr sewius mius ~ if you are really my kakcikosss, guess who izz me :3 mitchu ! ❤️

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p