Search This Blog

Alang dah ada kereta baru Honda City, den bila lagi?

By 5:30:00 PM

Baru-baru ni alang baru beli kereta baru - Honda City. Full spec. Sebelum ni dia guna kereta viva pinjam je. Sekarang.. perghh jeles betul den tengok abam askar den ni hahaha. Dah la lawa, warna maroon pula tu. Mana tak jealous. 

Saya ni dah la tak pernah drive lagi sejak dapat lesen P tahun lepas, kereta pun tak ada haha. Tak apa lah, target tahun ni nak sewa kereta seketul lepastu pusing-pusing Seremban guna kereta sewa tu hehe. #azam2017 #doakansaya

Alang dah ada kereta baru Honda City, den bila lagi?
PATRIOT 1791 HONDA CITY
Alang dah ada kereta baru Honda City, den bila lagi?
bergambar dengan alang yang tersayang heee.
Apa maksud no plat PATRIOT alang? Ianya sempena Yayasan Patriot Negara Malaysia (YPNM). No plat khas.

Nombor 1791 pula apa signifikannya? 
- 17 RAMD (Rejimen Askar Melayu Diraja - Tentera Darat)
- 91 adalah Tahun Lahir alang

Lastly.. agak-agak berapa harga nombor plat alang saya ni? Ce teka..

You Might Also Like

6 comments

  1. Ok, nak teka....................rm500?

    ReplyDelete
  2. Bestnya plat no special ! Btw, daripada sewa kete orang lain. Baik awak sewa je kete abg awak. Sewa pun rega adek beradik lagi. Kekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ingat dia nak bagi adik dia yang dah lama gilos tak drive guna kereta baru dia ? haha

      Delete
  3. kirim salam abam askar. kekekeke

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.