apa passion dalam hidup kau sayidah

by - February 02, 2017
"apa passion dalam hidup kau?"
passion quote tumblr #1
Pernah seorang kawan saya ni tanya 

"kakcik, apa passion kau?"
"Maksudnya?"
"Yela passion. Apa passion dalam hidup kau?" (nota: passion=semangat)
"Ermm..BLOG?"
"Oh.. Aku tak tahu pun passion aku apa."

"apa passion dalam hidup kau?"
passion quote tumblr #2
Yeap. Setelah difikir-fikir.. antara passion utama saya adalah BLOG. menjadi BLOGger. BLOGging. BLOGwalking.

Sebab apa saya kata passion saya adalah blog? Sebab saya tak boleh tinggal lama-lama blog sayidahnapisahdotcom ni. Kalau tinggal lama-lama tak ber update, rasa macam a part of me is missing. Kalau tinggal lama-lama tak jenguk langsung blog, rasa macam kekurangan sesuatu. Hidup tak berapa rasa nak complete gituuu.

"apa passion dalam hidup kau?"
passion quote tumblr #3
Bila dah update blog.. rasa best, gembira. Rasa nak lagi dan lagi berblogging. Rasa excited tu ada. Rasa nak menggembirakan orang dengan blog sendiri tu ada. Rasa nak memberi manfaat dengan blog tu sentiasa ada. Rasa nak berkongsi cerita dengan orang tu semakin bercambah.

That's why saya kata BLOG adalah antara passion dalam hidup saya. 

Banyak lagi passion saya sebenarnya haha. Matematik, muzik, novel/buku, drama/rancangan korea, BTS (Bangtan Sonyeondan - Bangtan Boys). 

Tanpa passion-passion ni, mungkin hidup saya akan rasa agak kosong.

Passion korang apa pula? :)

"apa passion dalam hidup kau?"
passion quote tumblr #4

You May Also Like

7 comments

  1. Samalah, blogging ni dulu saja-saja je sekarang dah jadi passion. Other than that, bola sepak ngan makanan kot.

    ReplyDelete
  2. Mcm sama je kita. Kalau dulu masa skool tak reti berblog bagai, tulis dlm diary. Lepas tu, tgk org lain ada blog, timbul minat nk berblog pulak... sampai lah skng ...

    ReplyDelete
  3. passion sy hiking kot or travel T_T bila lama tak buat, terasa jugak something missing inside of me.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  4. Betul..salah satunya Blog...dgn Izin Allah dari blog kak PC dapat kutip banyak ilmu...alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. Passion saya nak bantu orang lain, memberi inspirasi dan push humanity foward..

    ReplyDelete
  6. Lama juga passion berblogging hilang. Lepas timbul fb twitter dan instagram. Sekarang baru nak builtup balik passion tu.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. Tahniah kerana anda telah terpilih sebagai pemenang Back To School Giveaway by Abam Kie. Untuk maklumat lanjut tentang cara2 menuntut hadiah anda, sila klik pautan di bawah. Terima kasih diatas sokongan dan kerjasama anda.

    http://www.zukidin.com/2017/02/senarai-pemenang-back-to-school.html

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p