cara nak ambil blog ID

by - February 01, 2017
Mungkin ada beberapa situasi atau situation yang akan memerlukan kita untuk tahu tentang blog ID dan juga belajar cara nak ambil blog ID macam mana. Dulu saya tak tahu. Tapi pernah satu hari ni, ada sorang blogger ajar saya cara nak ambil blog ID.

cara nak ambil blog ID


Macam mana cara dan kaedah nya? 

Pergi ke Dashboard blog > All posts > Lihat di bahagian atas "blog ID=XXXXXXXXXXXXXXXXXXX"

Yang ada 'X' 19 kali tu adalah blog ID anda.

cara nak ambil blog ID
cara nak ambil blog ID
Done! 

So, blog ID saya = 6887155025892091689. Gituww~ mudah sahaja kan?

You May Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p