Search This Blog

rasa tak nak keluar je dari Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

By 3:40:00 PM ,

Raya nak dekat ni kan lagi 3 bulan. apa lagi ~ moh le kita shopping untuk baju raya dan baju jenjalan. Terjumpa satu butik ni di area Bangi. Namanya MCC. MCC stands for? MCC - MuslimahClothing.Com. Wahh i loikee baju yang jenis muslimah ni (muslimah clothing). And seriously saya tak biasa beli baju di butik, biasa beli online or di kedai baju biasa je. So, rasa teruja sangat bila jejak ke butik MuslimahClothing.Com !

rasa tak nak keluar je dari Butik MuslimahClothing.Com (MCC)
Butik Muslimah Clothing . Com (MCC)


Butik MCC - MuslimahClothing.Com


Butik MCC, Bangi ni ada dua tingkat. Masuk je butik, kita already berada di tingkat atas. 

Salah seorang pekerja di situ, Cik Fariha terangkan serba sedikit Butik MCC ada dua tingkat. Ada tangga untuk menuju ke tingkat bawah. Koleksi baju yang baru sampai di butik (new arrival) akan ditempatkan di bahagian hadapan tingkat atas.

Saya dan umi (my mom) pergi ke tingkat bawah dulu. 

butik bangi
Butik MuslimahClothing.Com (MCC)
Kat tingkat bawah ni, ada shawl, tunic, blouse & jubah. Tapi kebanyakannya di tingkat bawah ni adalah koleksi skirt,  palazzo & pants yang serioulsy cun cun belaka. Blink-blink mata saya tengok hahaha. Dah la banyak pilihan, lawa lawa pula tu. Ada pakaian yang tengah sales (warehouse sales, flat rate sale) pulak tu! Arghh!


baju dan seluar sukan muslimah
baju dan seluar sukan muslimah Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

shawl butik
shawl di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)


muslimah clothing warehouse sale
koleksi jubah Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

baju muslimah plus size
boleh order plus size (baju) di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

blouse
pelbagai design dan corak baju/blouse boleh didapati di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

baju kurung moden
baju kurung moden cantik di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

seluar jeans hot items
hot items di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

skirts dan palazzo
skirts & palazzo di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

100% muslimah
MuslimahClothing.Com (MCC) - 0% conventional 100& muslimah

flat rate sale tunic
koleksi tunic di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)
Dah ushar-ushar tingkat bawah, jom ke tingkat atas pula. Okay, kat tingkat atas ni lagi laaa saya rambang mata! hahaha.

tingkat atas butik mcc
tingkat atas Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

jubah new arrival
New Arrival di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

koleksi jubah butik
pelbagai jubah cantik-cantik di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

baju fesyen
pelbagai gaya dan fesyen baju di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

jubah
jubah bergaya di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

blouse dinner
blouse cantik dan selesa di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

blouse collection boutique
pelbagai style blouse dan baju di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

butik mcc seterika
pekerja seterika baju di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

jubah muslimah
jubah muslimah di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

baju kurung moden kenduri
koleksi baju kurung moden berfesyen dan bercorak bunga di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

jubah sale
flate rate sale Jubah di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)


jubah butik muslimah clothing
jubah sales di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)
Corak dan design blouse, tunic & skirt yang ada kat MCC ni memang absolutely my taste. So, I was literally screaming dalam hati time belek-belek pakaian di situ. Tak tahu nak pilih mana satu. Bila dah tetapkan hati pilih yang ni, berkenan pula yang kat sinun haha.

Then, finally, I chose satu blouse & satu seluar jeans biru. Umi pula berkenan dengan dua baju kurung (fesyen) berbunga. Then, abi tolong umi pilih yang mana satu lagi sesuai untuk umi. The result is:

baju kurung butik
*abaikan tudung tak matching tu haha*
Lawa kan lawa kan? Nampak muda umi iolss pakai baju kurung (i don't know the exact nama baju tu haha) walhal umi dah berusia 54 tahun hehe.

Bagi saya, apa yang special dan best dekat butik MuslimahClothing.Com ni adalah:


+ kualiti kain terbaik
+ jenis kain sedap & selesa
+ jahitan kemas
+ baju labuh & longgar eventhough size S
+ boleh order baju plus size 3XL - 5XL (so wanita yang bersaiz besar pun boleh bergaya dengan baju berfesyen)
+ harga berpatutan (range harga RM 20 - RM100+) 
+ beraneka design, warna & fesyen (serius susah nak pilih mana satu yang berkenan sebab semua berkenan di hatiku ini haha)
+ bersih dan kemas (tak boleh pakai kasut di dalam butik)
+ 0% Conventional 100% Muslimah

gambar mcc
Bergambar bersama Cik Fariha di depan Butik MuslimahClothing.Com (MCC)

experience di butik
best experience shopping di Butik MuslimahClothing.Com (MCC)
Saya dapat tahu, cawangan butik MCC ni bukan setakat di Bangi, tapi terdapat juga di Shah Alam dan Terengganu. But, don't worry! Jika tak berkesempatan atau tak kesampaian untuk ke butik MCC, korang boleh je shopping online di www.MuslimahClothing.Com. Mudah dan cepat. 

And for those yang berminat nak experience sendiri shopping di butik MCC Bangi yang awesome ni, I give you the details & contacts below.

Alamat:
MCC Concept Store
2-17-1 Ground Floor,
Jalan Medan Bandar 8,
Bangi Sentral,
Bandar Baru Bangi,
Selangor. Malaysia.

Telephone: +603-89220618
WhatsApp: +6018-9504243

You Might Also Like

6 comments

  1. alahaiii..cantik2 baju kat sini ek..patut taknak keluar

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  2. baju cantik2 n menarik, kalau saya pun tk nak keluar

    ReplyDelete
  3. Cantik2 baju kat sini kan tapi lagi cantik kalau sayidah yang pakai ;)

    ReplyDelete
  4. aish ini kalau bawak ibu pun ibu susah nak keluar dari butik nieyh hahahha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.