ada tanda salib kat gambar KEEP CALM AND ......

by - April 10, 2017
Mesti ramai yang tahu kan gambar KEEP CALM AND ...? Famous amos gambar macam tu. Sebab ada kata-kata motivasi, perangsang & funny dalam gambar tu kan. For example, keep calm and never give up dan banyak lagi yang best best.

keep calm
keep calm and never give up

keep calm and study hard

keep calm and respect
keep calm and respect yourself

keep calm and love yourself
keep calm and love yourself

keep calm and enjoy life
keep calm and enjoy life

keep calm
keep calm and never give up


ada tanda salib kat gambar KEEP CALM AND ......


Tapi perasan tak korang? Perasan tak ada tanda salib kat gambar KEEP CALM AND ... tu? Nampak tak? Dekat atass nun. Okay kita zoom sikit.

gambar keep calm
keep calm
Haa nampak kan? Lambang salib di atas 'mahkota' tu. Okay kita zoommm lagi supaya nampak terang lagi nyata.

salib keep calm
lambang salib kecil di atas 'mahkota' KEEP CALM
Haaa kalau korang tak nampak lagi salib tu, tak tahu la saya haha.

Sebenarnya dulu saya tak perasan langsung pun ada tanda salib kat atas word keep calm tu. Tapi ada satu hari tu, someone tegur saya sebab saya ada masukkan gambar keep calm tu ke dalam entri blog saya. Saya tak ingat siapa someone tu. Rasanya kakak saya. Tapi not sure. Tapi someone tu lah yang menyedarkan saya ada tanda salib di dalam gambar tu. Then, saya pun delete gambar tersebut yang ada dalam entri.

So, sejak tu saya memang tak pilih dah gambar keep calm yang ada mahkota salib tu. Tapi saya tengok ada je yang ramai still guna gambar keep calm tu. Thats why saya nak beritahu yang gambar tersebut ada tanda salib, so that orang akan alert.

Alaa habis tu tak boleh la guna gambar keep calm dah?

Ehh boleh jeee. Search je keep calm kat Google, banyak je yang tak ada lambang salib kat atas, sebaliknya letak gambar/ikon lain. Contohnya..

keep calm and be happy
keep calm and bee happy

keep calm music
keep calm and listen to music

keep calm sleep
keep calm and sleep 5 more minutes

keep calm pokemon
keep calm and zzzzzz~

keep calm minion
keep calm and WHAAAT?

keep calm breakfast
keep calm and have breakfast

keep calm happy
keep calm and stay happy!

keep calm married
i can't keep calm, i'm getting married

keep calm and love
keep calm and love

keep calm phone
keep ca-- where's my phone?!

keep calm
keep calm and lift on

keep calm mustache
keep calm and grow a mustache

keep calm and do it
keep calm and do it

keep calm school
keep calm cuz there is no school tomorrow

keep calm and be colourful
keep calm and be colourful
Banyak je kan gambar KEEP CALM yang cun cun yang tak ada salib? So, tak payahlah ambil gambar KEEP CALM yang ada tanda salib tu ye. Kalau omputih or orang yang beragama Christian boleh la guna, tapi kita yang orang Muslim, beragama Islam ni takkan la nak guna tanda salib tu pula kan. So, pilih la gambar yang tak ada 'mahkota' bersalib tu okayy? ;)

Semoga lepas ni kita lebih aware. Okayy adios!

You May Also Like

5 comments

  1. Ok baru perasan tanda salib tu.. Thanks for sharing :3

    ReplyDelete
  2. thanks sbb share, IQ pun tak nampak sebelum ni,.

    ReplyDelete
  3. ena pun baru perasan.. thanks la share.. kalau tak memang tak perasan langsung la.. hati2 la lepas ni

    ReplyDelete
  4. Betul.. banyak lagi icon2 lain yang boleh kita guna untuk gambar2 keep calm ni...

    ReplyDelete
  5. hehe tukar je ngan benda lain.. hehe..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p