badan menggigil? ini cara atasinya..

by - June 03, 2017
Saya pernah tau satu masa tu badan menggigil gigil. Takdelah menggigil gila gila tapi gigil sikit laa haha. Maybe terlalu penat and tak cukup rehat sangat kan. Tidur lewat, bangun awal sebab pergi kelas, ada assignment time tu. Alkisahhh, tadi saya terjumpa satu artikel ni tentang cara atasi badan menggigil. Korang nak tahu tak apa dia? Jom!


badan menggigil? ini cara atasinya..


badan menggigil? ini cara atasinya..
badan menggigil? ini cara atasinya.. (gambar sekadar hiasan)
Ada kalanya bila tubuh terlalu penat, kurang mendapat rehat atau perut kosong, badan akan menggigil. Ini disebabkan badan kita kurang tenaga. Jika dibiarkan boleh menyebabkan hilang daya tahan atau pengsan. Bagi mengatasi masalah ini, daun pisang adalah penyelesaian terbaik.

Caranya, ambil sehelai daun pisang yang agak besar. Letakkan nasi, kari ayam, sedikit sayur, kuah kari, dan papadom di atasnya. Jika boleh hidangkan dengan segelas air sirap. 

LIhatlah kemujarabannnya. Selamat mencuba.









KEKEKEKEKEKEKEKE! WAKAKAKAKA

Jangan marah na. Saya pun terkena juga tadi haha kbai.


badan menggigil? ini cara atasinya..
Thanks to zakey, dapat kenakan orang lain juga :P

You May Also Like

2 comments

  1. Hahaha okay ni kelakar. Since bdn echa kan selalu menggigil sbb sejuk. So konfiden la baca ni. Tgk ehh guna daun pisang rupanya. Baca lagi tambah nasi n kari ayam. Eh ape pelik sangat ni. Rupanyaaaa cehhh. Disuruh makan rupanya. 😂😂

    ReplyDelete
  2. Haha, tertipu akak...
    Cheers.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p