(Do-It-Yourself) DIY Fidget Spinner

by - June 06, 2017
Semalam saya ada jumpa satu video menarik berkaitan dengan DIY Fidget Spinner. Haaa tahu fidget spinner amenda? Rasanya ramai dah tahu kot sebab kira dah viral dan famous. Orang luar negara nunnn pun ada miliki fidget spinner. But nope, I don't have any fidget spinner at my house. And I'm literally not interested to buy one hahaha. Saya just tertarik dengan video tu sebab saya tak sangka sebenarnya kita boleh buat sendiri fidget spinner dengan menggunakan bahan-bahan yang boleh kita dapat atau beli di kedai-kedai. So, sesiapa yang sangat sangat berminat dengan fidget spinner because of certain use (untuk anak autism) atau suka-suka for fun or for experiment, boleh la cuba DIY Fidget Spinner for your own! Video tersebut saya ada share di hujung artikel ini.


DIY Fidget Spinner - credit to Blossom


How to make a fidget spinner with bearings? 


1. DIY Fidget Spinner by using Zip Ties

What do you need to make this fidget spinner?

Bike chain (22 links)
Zipe tie
Bearing
Bolt
Nut

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

2. DIY Fidget Spinner by using LED bike light

Bearing
6 LED bike light
Bolt
Nut

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

3. DIY Fidget Spinner by using legos

The supplies/tools are just Standard Lego set.

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

DIY Fidget Spinner
DIY Fidget Spinner

Bawah ni adalah video yang saya nak share tu. Fully credit to Blossom. Video tersebut mengenai cara-cara membuat DIY Fidget Spinner yang kita tengok di atas tadi. Enjoy!


You May Also Like

2 comments

  1. tak susah pun laa nak buat mende ni.. Anak2 AS asal gi shopping je mesti nak beli spinner ni..ponin..poninn

    Jemput baca : TIPS PILIH TUDUNG RAYA MAK-MAK

    ReplyDelete
  2. Hehehee siap boleh buat sendiri tu.. Terbaik,,

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p