Maxis Hotlink ada pas Internet baru, lagi best!

by - June 28, 2017
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Haa masih kat kampung ke semua? Hehehe. Saya dah balik ke rumah. Menunggu kakak-kakak and their family datang ke sini je malam nanti. So, sementara anak buah takde ni, better saya update jap blog. Dah tiga hari tak berusik ni sejak Raya pertama haha. Syok beraya la kan katakann. Oh bytheway korang tahu tak maxis hotlink ada sediakan pas Internet baru? Lagi masyuk tau pas Internet baru daripada yang lama sebelum ni. Lagi best!


Maxis Hotlink ada pas Internet baru




1 RM3 untuk 150MB/1 hari
2 RM5 untuk 150MB/7 hari
3 RM7 untuk 300MB/7 hari
4 RM10 untuk 600MB/7hari + PERCUMA 7GB*
5 RM15 untuk 700MB + RM15/ 7 hari
6 RM20 untuk 500MB/30 hari
7 RM30 untuk 2GB/30 hari + PERCUMA 30GB*
8 RM50 untuk 5GB/30 hari + PERCUMA 30GB* + 100 minit
9 RM70 untuk 8GB/30 hari + PERCUMA 30GB* + 100 minit
10 Pas Midnight RM3 utk 1GB
11 Pas Midnight RM5 utk 2GB
12 RM10 Quota Upgrade 1GB/3 hari

*percuma 7GB/30GB tu actually adalah Pas Happy Hour. 

Happy Hour = pas mobile internet percuma 1GB utk 1 jam. Kita boleh menebus pas happy hour ni antara jam 7 pagi-7petang sahaja. 1GB everyday just for ONE hour. Macam mana cara nak tebus? Macam mana cara nak aktifkan hotlink happy hour ni? Saya pernah cerita sebelum ni. boleh baca di entri SINITebus tau. Rugi kalau tak tebus even sejam je setiap hari 1GB tu. Tapi sempat la kot nak download drama/movie 1 jam tu kalau kita hotspot dari phone ke lappy/PC kan. hihi.

Maxis Hotlink ada pas Internet baru, lagi best!
Maxis Hotlink ada pas Internet baru

Maxis Hotlink ada pas Internet baru
Maxis Hotlink ada pas Internet baru

pas internet maxis
Maxis Hotlink ada pas Internet baru

cara langgan internet hotlink maxis
Maxis Hotlink ada pas Internet baru
Sebelum ni saya langgan pas Internet yang rm68 for 6gb + percuma 30gb. Tapi sekarang dah ada yang baru, so saya beli yang RM70 for 8gigabyte for 30days + free 30gb + free 100 minit call. Berbaloi gak kan compared yang sebelum ni. Baguih maxis! Syabaste haha.


Cara Beli Pas Internet Baru

Mungkin ada yang tak tahu or masih baru dengan rangkaian hotlink. Don't worry senang je cara nak langgan internet bulanan (monthly)/harian (daily)/tengah malam (midnight) pas maxis.

Dial *100# > Pilih 01 Seterusnya > Pilih 2 Pas Internet > Pilih 2 Mobile Internet > Then, dari sini teruskan pilih la nak yang  mana. Kalau dah pilih yang berkenan, taip je nombor berapa then Send/Hantar.

Done!

pas happy hour maxis
cara beli pas Internet baru
Selamat menghabiskan Internet la yee hehe. Tapi sekarang ni memang macam air je internet, cepat nau habis. Lagi-lagi orang macam saya yang layan YouTube setiap hari di phone before sleep haha. Sabau jelaa.

Okay daaa~ wassalam :)

You May Also Like

5 comments

  1. Dapat percuma 30GB.. Memang tak masuk akal

    ReplyDelete
  2. Siqah dah moved to Celcom. Menarik caturan Maxis kali ni.

    ReplyDelete
  3. time happy hour tu memang guna bagai nak rak kan..hehe

    ReplyDelete
  4. saya pengguna maxis, Digi, tone plus...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p