Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!

by - September 18, 2017
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua! Long time no see! Rindunya! Sorry dah lama tak update (5 hari je pun ek? hahaha). Busy sikit. Plus, berada di luar radar Seremban so susah sikit nak update. But now, dah ada kat rumah boleh lah update dengan tenang dan teratur semula ehehe. Dan sekarang, saya nak share the most delicious cream puff I've ever taste! Sedap gilos weh cream puff ni argh!

Cream Puff gebu, lembut dan lazat!


Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Dah lah gebu, lembut pula tu. Bukan setakat lembut, rasanya sangat lazat, sedap berkrim digilai ramai! Isinya pun padat dan mampat. Bila saya gigit sekali, perghhhh! Speechless! Seriously, macam mana la dia boleh buat dengan sedap macam ni? Amazing!

Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Thanks to my dear friend, Wani yang perkenalkan cream puff ni pada saya. Pembuat cream puff ni berada di UPM, Serdang. Sesiapa yang nak rasa, boleh terus whatsapp www.wasap.my/60126901502. Bukan setakat cream puff, kek dan dessert lain pun ada. Boleh ushar kat instagram @ash.kitchen (https://www.instagram.com/ash.kitchen/)

Dont worry, harga jpuff vanilla cream ni affordable dan worth it. Berbaloi sangat! Kalau cream puff biasa macam saya ni RM1.25 sebiji. Kalau nak jpuff cream durian (durian D24), dia kira RM2 sebiji. 

Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
Vanilla Cream Puff paling sedap pernah ku rasa!
cream puff durian
Cream Puff Durian
Saya tak tipu tau, serius sedap cream puff ni. Nampak pun sedap kan? Hahahaa. Apatah lagi rasanya. Okay lah semoga terliur selepas tengok gambar-gambar di atas ni kekekeke.

Daaa~ wassalam!

You May Also Like

6 comments

  1. Wauuu.. tgk gambar pun dah terliur.. haha

    ReplyDelete
  2. Kenapa cantik je creampuff die xpecah kt atas..huhu.mmg sedap tliur tgk.. perisa coklat pon sedappp

    ReplyDelete
  3. Waaaa dapnyer cream puff nampak gebu gebas gtu..

    ReplyDelete
  4. suka creampuff...pernh mkn yg xgebu so xbest

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p