typo-typo paling bahaya

by - September 21, 2017
Okay sebenarnya entri ni dah lama terpendam di dalam draft dan kini terserlah jua akhirnya hahaha. Ingat nak publish entri ni bila dah banyak sikit typo-typo paling bahaya. Tapi... tiap kali dapat typo-typo paling bahaya kat mana-mana ke, mesti lupa nak catat. Sampai ke sudah lupa nak catat lepastu hilang begitu sahaja. Lupa langsung. So, ini jelah yang saya ingat nya haha.

typo-typo paling bahaya



Moga terhibur! 


**DISLAIMER: ini adalah hiburan semata-mata tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah mati

typo-typo paling bahaya
typo-typo paling bahaya | credit image: tekno.liputan6.com
-- gak jadi fak (fuck)

-- zakat jadi zakar

-- soalan jadi sialan

-- sila jadi sial

-- buli jadi bulu

-- bila kau nak mati? (sepatutnya bila kau nak mari)



Paling sengal bila typo whatsapp dengan madam (pensyarah):

-- "Assalamualaikum masam, harini kelas ganti kan? Nanti saya bagitahi venue kat mana"
*sent*

HAHAHAHA serius kelakar yang ni. Masam tu dia nak tulis madam sebenarnya. Dan bagitahi --> bagitahu. Tak pasal-pasal madam tu kena masam dengan tahi dengan student dia hahaha adoii. Tapi tak tahu la kisah benar ke tak. Sebab saya ambil dari facebook (gambar). Kalau la kan kisah betul dan bukan rekaan, mesti merah padam muka madam tu, terkejut gilos haha.

typo-typo paling bahaya
Windows pun boleh typo haha
typo-typo paling bahaya

Saya ada satu perkataan ni tau. Biasa sangat terrrsalah type. Tapi nasib baik la saya sempat padam sebelum sent kat orang. Tapi saya lupa apakah perkataan tersebut. Tapi yang pasti typo saya tu memang bahaya hahaha. Tapi lupa sangat arghhh! Mende ntah. Erm.. Takpe abaikan.

So, korang pernah jumpa typo apakah yang paling bahaya ataupun typo yang melucukan tapi bahaya?

:)


p/s: Selamat Tahun Baru 1439H! Tahun baru, niat dan azam yang baru! cewahh heehe.

You May Also Like

6 comments

  1. Wifi >>> Wife
    Abah >>> Abang

    Bahaya... Boleh buat gaduh...

    ReplyDelete
  2. Btol tu..yg kelakar ena hampir salah hntr simbol carut taw..adui..nasiblah sempat padam..kalau x naya kena maki.haha

    ReplyDelete
  3. hehe..CCL pun kadang tue selalu jugak tertypo , jenis typing cepat2 , tanpa baca balik terus tekan send ,hehe

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. Bila typo ni kelakar jugak.. 😂

    ReplyDelete
  5. Memang kalau teruk sangat typo tu dah jadi lain maknanya kan

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p