Lirik Lagu OST Ayat-Ayat Cinta 2 | Rossa - Bulan Dikekang Malam

by - November 25, 2017
As you know (or just know hikhik), movie Ayat-Ayat Cinta 2 (AAC2); sebuah sekuel dari filem terbaik dan terlaris tahun 2018 produksi MD Pictures, yang diangkat dari novel karya Habiburrahman El Shirazy; bakal ditayangkan di pawagam 12 Disember 2017! Disebabkan Ayat Ayat Cinta 1 release pada tahun 2008 (time ni saya form 3), so saya tak berapa nak ingat the details each of the scene of AAC1. Tapi lagu OST AAC1 by Rossa saya memang ingat sangat! Hhahaha. The famous lirik "... ketika ku bersujud" memang tak boleh lupa. And untuk Ayat-Ayat Cinta 2 ni pula ada 3 lagu soundtrack. The main soundtrack is Krisdayanti bertajuk Ayat-Ayat Cinta 2. Isyana Sarasvati - lagu Masih Berharap. Rossa - Bulan Dikekang Malam. Antara ketiga-tiga lagu OST ni, saya paling suka yang Rossa - Bulan Dikekang Malam. Sebabnya rentak irama dia ada sikit-sikit macam lagu OST AYAT AYAT CINTA 1.

Walaupun tak boleh nak lawan lagu Rossa yang Ayat Ayat Cinta 1, but lagu Rossa yang terbaru ni pun okay juga. Best!

Lirik Lagu OST Ayat-Ayat Cinta 2 Rossa - Bulan Dikekang Malam


(Lyric Video) Lagu OST Ayat-Ayat Cinta 2 Rossa - Bulan Dikekang Malam



Lirik Lagu OST Ayat-Ayat Cinta 2 Rossa - Bulan Dikekang Malam

andaikan kabut tak menyulam hari
hingga berlarut larut
andaikan hidup ada harapan
mencintaimu sebagai bagian terindah dihidupku
tak kubiarkan kau tak bahagia

berjuta fatwa cinta yang ada
mengantarku pada kenyataan
hatiku memeluk bayang-bayang
ingin denganmu tapi tak bisa

aku bukan aku yang dulu
namun cintaku seperti dulu
merelakanmu aku merasa
bagai bulan di kekang malam

mencintaimu sebagai bagian terindah hidupku
tak ku biarkan kau tak bahagia

berjuta fatwa cinta yang ada
mengantarku pada kenyataan
hatiku memeluk bayang-bayang
ingin denganmu tapi tak bisa

aku bukan aku yang dulu
namun cintaku seperti dulu
merelakanmu aku merasa
bagai bulan di kekang malam

aku ikhlaskan segalanya
walau cintaku lebam membiru
sakit namun aku bahagia
ku terima segala takdir cinta

bulan dikekang malam,
bulan dikekang malam,
bulan dikekang malam,
bulan dikekang malam....

Penyanyi: Rossa
Judul lagu: Bulan Dikekang Malam
Album: Soundtrack Ayat Ayat Cinta 2
Label: MD Music & Trinity Optima Production


Okay mungkin ada yang tak tahu dan tak faham apa yang dimaksudkan dengan 'bulan dikekang malam' ? Sebab saya pun tak tahu hahaha.

Thats why I search kat Google apa maksud dikekang. & setelah diamati dan diteliti...
-- kekang ni adalah bahasa Indonesia dan ianya membawa banyak makna. Dan makna 'kekang' yang paling sesuai dalam tajuk lagu ni adalah: larang/ tahan/ cegah/ tak ada kebebasan/ terbatas. Haa faham kan kan? Hahahha.

Okay itu sahaja. 
Daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p