UV PV sayidahnapisahdotcom November 2017

by - December 07, 2017
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Maaf lambat buat entri wajib bulanan ni ha- UV PV sayidahnapisahdotcom. Hahaha. Busy sikittt. Tapi kannn.. sebenarnya saya eksaited + seronok sikit nak share UV PV sayidahnapisahdotcom bulan Nov sebab ada peningkatan berbanding bulan sebelumnya hehehe.


UV PV sayidahnapisahdotcom November 2017

UV PV sayidahnapisahdotcom November 2017
UV PV sayidahnapisahdotcom November 2017
Unique Visitors, UV (users) : 62,724
PageViews, PV : 182,677
Bounce Rate, BR : 11.52%

UV PV bertambah beberapa ribu. Bounce rate menurun beberapa percent. Alhamdulillah :)

Tapi.......!

Bilangan entri sayidahnapisahdotcom Nov tak sampai 80 punnnn! Hahahaha. Jom flashback sat entri UV PV Oktober haritu...

UV PV sayidahnapisahdotcom November 2017

So, disebabkan entri November saya hanya 66 sahaja, tak capai 80 entri.. makanyaaaaaa! Denda denda denda! Hahaha. Takpe, kita ushar dulu apakah denda yang blogger letak kat ruangan komen entri tersebut.

denda
denda yang dicadangkan oleh para blogger #1
denda sayidah
denda yang dicadangkan oleh para blogger #2
denda
denda yang dicadangkan oleh para blogger #3
Senarai denda yang dicadangkan:
1- bagi tips nak tulis entri banyak banyak ~ kak Lina
2- tulis entri cara letak Google Analytics di blog ~ Mrs pip
3- share macam mana boleh dapat traffic kebabom ~ Mamapp
4- blogwalking ke 100 blog dalam sehari ~ Mr Hanafi
5- share tips dapat traffic banyak ~ NIA
6- share macam mana dapat idea untuk tulis banyak entri ~ Atiah
7- bagi tips macam mana nak rendahkan bounce rate ~ kak Mia Zain



Okayyy ada 7 suggestion. Saya kan katataip haritu akan pilih salah satu je kan. Tapi saya rasa macam nak buat semuaa. Sebab no.1 & 6 tu boleh sekalikan. No.3 & 5 tu pun boleh sekalikan. So.. inshaaAllah i'll try to do it all. tapi saya tak janji tau hee. Saya akan cuba untuk buat kesemua denda tersebut dalam bulan Disember ni (check it out nanti!). Doakan saya yee hahaha.

So, sayidah napisah.. berapa target entri awak bulan Disember 2017?
-- errrr.. macam takut je nak target dah. takut denda menanti hahahaha! Plus, bulan Dis bulan cuti sekolah agak ramai juga yang datang hantar kelas tutor saya hehe. Tapiii! Saya nak juga target. Hmmm hmmmm ermmm.. saya nak target 75 entri lah untuk bulan Disember 2017!

Kalau saya tak capai 75 entri pada bulan Disember? Nak buat apa ek? Denda lagi? hahahaha. Pun bolehhh. Why not kan?

Korang nak denda saya apa kalau target 75 entri saya tak tercapai? (boleh letak di ruangan komen hehehe).

Okay daa~ wassalam! :)

BACA JUGA:



You May Also Like

14 comments

  1. waaa..camne bole UV tu byk cmtu...share la sket....

    ReplyDelete
  2. Aduhhhh serious laaaaa kc ni. haha

    ReplyDelete
  3. pergh...puluh puluh riban...user...memang boleh belanja sorang sepasang rayban kepada pengomen hehe

    ReplyDelete
  4. Denda nya... Belanja saya makan... Haha

    ReplyDelete
  5. great, it's a bit hard to manage my bounce rate under 50%... Do you have some advise?

    ReplyDelete
  6. Hebat KC. Tiap-tiap bulan nampak uv dan pv report dari KC memang membakar semangat ni.. semoga berganda-ganda lagi tahun depan 2018 >.<

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p