10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)

by - February 14, 2018
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Para blogger mesti dah sinonim dan familiar dengan Innity ni kan? Selain Adsense & Nuffnang, Innity adalah salah satu medium untuk para blogger menjana pendapatan sampingan.


Apakah Syarat-Syarat Untuk Memohon Innity (2018)?

Ada 10 site requirements yang perlu kita semak adakah blog kita menepati ataupun tidak sebelum apply Innity.

Websites: 
1. Should have a minimum of 200,000 page views (PV) per month 
2. Should have a minimum of 40,000 unique visitors (UV) per month 
3. Must be content-based, not simply a list of links or advertisements, nor can the site be centered on making money off our Advertisers.
4. Must be fully functional at all levels; no "under construction" sites or sections.
5. Cannot contain any adult content nor link from, or to, any adult materials.
6. Content cannot infringe on any personal, intellectual property or copyrights.
7. Content cannot include audio/video download, online streaming and file-sharing.
8. Content must be updated frequently (daily)
9. Traffic cannot be generated by utilizing any of the following methods:
–    listings on newsgroups
–    unsolicited bulk commercial e-mailing
–    instant messenger postings
–    chat room postings
10. Traffic cannot be generated by engaging in fraudulent methods including:
–    robots
–    spiders
–    auto-spawning browsers
–    auto reloading
–    meta refreshes
–    any other form of fraudulent or artificial traffic

Disclaimer: Innity reserves the right to reject any application. Applications that are blatantly in violation of our criteria may not receive a response.
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
10 Syarat Permohonan Innity (2018)
Haa dah ushar syarat-syaratnya? Pass atau tidak? Okay..kalau pass, boleh move to the next section.

Cara Mudah Mendaftar Innity (2018)

Okay serius senang je caranya! 5 minit macam tu dah boleh siap.

1. Pergi ke www.innity.com

2. Di bahagian 'FOR PUBLISHERS', klik "more info" atau "apply now"
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
Cara Mendaftar Innity (2018)
3. Isi semua details yang berkenaan (Contact & Website Information) pada borang permohonan kemudian, klik SUBMIT!
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
Cara Mendaftar Innity (2018)
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
Cara Mendaftar Innity (2018)
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
bila dah siap isi borang permohonan Innity semua, klik SUBMIT.
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
Cara Mendaftar Innity (2018)
DONE!

Mudah gilos kan? Dalam beberapa hari/minggu selepas mohon tu, Innity akan minta bukti trafik blog kita.
10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
Cara Mendaftar Innity (2018)
Kita pun balas lah email dengan attach the latest GA traffic report kita then tunggu lah dalam beberapa hari/minggu selepas tu Innity akan beri jawapan sama ada application kita diterima ataupun tidak.

10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
Innity akan email keputusan permohonan approve atau tidak
Pengalaman Pahit - Salah Letak Tag Innity di Blog.

Takdelah pahit sangat. lebih kepada memalukan haha. Betul lah orang kata - malu bertanya sesat jalan.

Alkisahh.. saya dah lulus Innity sejak bulan 7 2017, tapi baru pasang iklan Innity dengan betulnya pada bulan lepas. Sebelum-sebelum tu, saya pasang tag Innity ads incorrectly so earnings tak jalan. 

Pelik tau mula-mula tu, kenapa laaa earnings sehari tak sampai RM1 pun. Bila saya dah fed up sangat sebab earnings tak memuaskan, saya pun buang semua code iklan Innity dari blog saya pada bulan 10 2017. Then, pihak Innity email saya suruh letak balik. Tapi saya ignore je hahaha!

Lamaaaa lepastu, pada bulan Jan 2018 baru saya balas email tersebut dengan menerangkan masalah saya which is earnings tak naik langsung eventhough trafik blog saya agak tinggi. Dan selepas tu lah, baru saya tahu bahawa saya salah letak tag Innity.

10 Syarat Permohonan & Cara Mendaftar Innity (2018)
"Unfortunately you have placed the tags wrongly" ~ Innity
Malu wehh! Salah sendiri rupanya lepastu sibuk pula nak frust sebab earnings Innity tak jalan. Ish ishhh. Then, saya pun betulkan kesilapan saya tu dan mula fahamkan betul-betul pasal iklan Innity & cara yang betul nak pasang Tag semua. Dan Alhamdulillah, sekarang dah mampu tarik nafas lega bila earnings setiap hari jalan.

Itu sahaja kisah tragis Innity saya hahaa. Mohon ambil pengajaran.

Okay daaa~ wassalam! :)

BACA JUGA:

You May Also Like

4 comments

  1. tak mampu nak join ni.. hehee

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Ampunkan Dosaku
    2. Giveaway : Travel Totebag by Ana Suhana

    ReplyDelete
  2. hehehee
    tak mampu nih
    bnyk sangat

    ReplyDelete
  3. sangat bermanfa'at.mampir jga yta...
    http://sukamancing99.blogspot.co.id/2018/02/umpan-putih-kukus-ampuh-mancing.html

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p