Total Pageviews

Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u

by - February 20, 2018
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Sekarang ni dah senang dah, tak perlu pergi ke ATM untuk bank in duit ke akaun Maybank/CIMB/Bank Islam dan lain-lain. Tak perlu dah membuang masa, tenaga dan wang untuk transfer duit guna ATM. Sebaliknya, boleh secara Online sahaja. Bagi mereka yang terlibat dalam dunia perniagaan (dropship/agen/stokis) mesti kena ambil tahu dan juga belajar cara transfer duit melalui Maybank2u terutamanya kerana sekarang most of us ada akaun Maybank. Boleh transfer guna phone (mobile) ataupun laptop/PC. Mungkin ada yang nak transfer duit kepada orang lain tapi tak tahu cara bagaimana? Takpe takpe. moh le saya ajar step by step tutorial cara transfer duit melalui maybank2u (M2U). Senang je!


Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u

Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
- Username > Next > Yes
- Password > Login

**sesiapa yang tak ada lagi akaun maybank2u, boleh klik Register Now
**pada sesiapa yang dah pernah register m2u tapi tak ingat username atau Password, boleh klik Forgot Username/Password.

Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
2. Klik Accounts & Banking
3. Klik Transfers
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
 4. Kalau nak transfer duit ke akaun Maybank yang lain, klik New 3rd party account transfer.
Kalau nak transfer duit ke akaun Bank yang lain contohnya cimb, Bank Islam, Bank Rakyat, BSN, etc.. klik New interbank fund transfer.
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u



5. Isikan details mana yang patut > Continue > Request TAC > Confirm
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u 
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Cara Transfer Duit Melalui Maybank2u
Successful! DONE!

Semoga berjaya! Daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

5 comments

  1. terima kasih berkongsi ;-)


    p/s insya allah hadiah sy akn pos hari ni atau esok. tp kena tgk cuaca jg sbb kat sini ptg2 hujan

    ReplyDelete
  2. Info yang menarik.senang lah kalau buat bisnis online (^_^).

    ReplyDelete
  3. good info..walaupun dah lama guna kaedah online transfer nie tapi ramai yang tak tahu nak guna,dia orang ingat terus pergi online transfer padahal dia orang kena pergi mesin ATM tetapkan no telefon untuk dapatkan no TAG tu...

    ReplyDelete
  4. nice sharing
    sbb mmg ade yang masih lagi xtau mcm mane nak transfer
    nanti boleh bt tuto trnsfer tok akaun selain maybank plak

    ReplyDelete
  5. suka guna maybank kalau nak transfer.. mudah dan cepat.. hehehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p