Total Pageviews

FEBRUARY GIVEAWAY by Lady in Red Planner

by - February 17, 2018

FEBRUARY GIVEAWAY by Lady in Red Planner

FEBRUARY GIVEAWAY by Lady in Red Planner
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Tarikh tamat: 17 Februari 2018 @ 11:59PM

Soalan: Apa yang anda suka baca dalam blog seseorang?

Tak kisah. hahaha. Serius saya bukan jenis yang memilih. Bagi saya, kalau saya rasa menarik untuk dibaca, saya akan baca. Boleh jadi entri tu entri personal atau non-personal. If entri personal, bagi saya, tajuk mainkan peranan yang penting. 

Kalau saya pergi ke sesebuah blog tu, dari segi entry, saya akan ushar dulu bahagian Archieve & Popular Posts. Kalau sesuatu entri tu saya rasa nak tahu apakah isinya, saya akan klik. Kalau sesuatu entri tu ada tajuk yang boleh menarik saya untuk klik, saya akan klik dan baca. Kalau sesuatu entri tu giveaway/segmen/contest yang saya belum join lagi, saya akan klik dan komen. Itulah saya.

Saya suka baca anything dalam blog seseorang. Serius tak ada yang specific. Tak ada the exact genre atau theme. If it is interesting OR the thing that I really want to know OR it write something that I love, I will read it with my pleasure.

Okay saya bagi contoh situasi eh.. Katakan ada satu entri tentang puisi. Kalau orang yang tak suka puisi, dia takkan klik entri tersebut betul tak? Cuba kalau orang yang minat puisi macam saya? Mesti klik punya lah. 

Contoh lagi eh- kalau entri tersebut membincangkan tentang "semakan daftar pemilih". Saya tak klik pun sebab apa? Bukan sebab saya tak minat, tapi saya dah tahu benda tu. 

Contoh lagi- entri tentang tarikh pembayaran brim 2018. Orang yang dah tahu bila tarikhnya high possibility dia takkan klik dah entri tu. Sebab bukan dia tak suka bacaa entri tersebut tapi sebab dia dah tahu bila. 

Dan contoh lagi - kalau entri tersebut berkaitan dengan jodoh atau tanda-tanda seseorang itu suka kita, agak-agak orang yang dah kahwin, nak ke baca entri tersebut? Mungkin iye, mungkin tak. Tapi high possibility untuk tak baca sebab dia dah kahwin. Nak fikir jodoh ape pula ye haha. Kan kan? Betui dak? Ke tak betui? hahahaha. Tapi bagi saya, macam tu lah.

And saya suka banyakkkkk benda, panjang list nak senaraikan. So, I will conclude that saya suka baca anything dalam blog seseorang. Maaf kalau tak menjawab soalan lepastu melalut ntah papee hahaha. Sorrry~

Okay daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

3 comments

  1. Thank you so much Sayidah sudi join giveaway ini..
    Tunggu keputusan giveaway ini yang akan diumumkan esok okay.
    Good luck!

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p