Total Pageviews

nervous selepas check Pusat Mengundi | SPR Semakan Daftar Pemilih

by - April 17, 2018
nervous selepas check Pusat Mengundi - SPR Semakan Daftar Pemilih | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Hari mengundi tak sampai sebulan lagi ni hah, dah check ke belum tempat dan pusat mengundi SPR? Saya dah check semalam. Dan tiba-tiba rasa nervous pula selepas dah tengok pusat mengundi, saluran, masa mengundi semua. Sebab it is the first time I vote for PRU! Yessss it is my first time nak pergi mengundi ni! Baru layak hehe.


Cara Nak Check Pusat Mengundi | SPR | Semakan Daftar Pemilih

1. Pergi ke laman web SPR https://pengundi.spr.gov.my/.

2. Masukkan no.kad pengenalan tanpa - (contoh: 93080208XXXX)

3. Klik SEMAK.

4. Akan keluar semua info yang berkaitan - maklumat peribadi pemilih & daftar pemilih yang telah disahkan.
nervous selepas check Pusat Mengundi | SPR Semakan Daftar Pemilih
semak di mana tempat Pusat Mengundi | SPR Semakan Daftar Pemilih
MAKLUMAT PERIBADI PEMILIH
Nama Penuh SAYIDAH NAPISAH
No. Kad Pengenalan 9308020XXXXX
Tahun Lahir 1993
Jantina PEREMPUAN

DAFTAR PEMILIH YANG TELAH DISAHKAN
Lokaliti 128 / 13 / 02 / 016 - TAMAN SEREMBAN PUTRA
Daerah Mengundi 128 / 13 / 02 - SIKAMAT
DUN 128 / 13 - SIKAMAT
Parlimen 128 - SEREMBAN
Negeri NEGERI SEMBILAN
Pusat Mengundi SEKOLAH JENIS KEBANGSAAN (CINA) KG SERI SIKAMAT
Saluran 7
Masa Mengundi 08:00 AM - 05:00 PM
Bil 4133

Ingatnya Bil tu adalah nombor giliran kita hahahaha rupanya bukan. Abi kata nanti kalau dah sampai ke Sekolah tu, terus jela pergi saluran yang ditetapkan tu. Tak ada nak tunggu sampai ke giliran 4 ribu lebih. Lepastu abi kata nombor saluran saya tu saluran budak-budak =.= Saje je tau haha.

Korang dah semak dah mengundi kat mana? And nak mengundi siapa? Jeng jeng jeng. Undi adalah rahsia! Hahaha padahal confuse lagi nak pangkah yang mana satu.

Okay itu sahaja. Daa~ wassalam!

You May Also Like

9 comments

  1. Apabila kita perlu memilih, pilihlah yang mendekatkan kita dengan Islam ... Selamat menjalankan tanggungjawab...

    ReplyDelete
  2. ok sementara free ni nk check la kejap.

    ReplyDelete
  3. Salam selasa, Saya singgah blogwalking. Selamat mengundi kepada cik sayidah

    ReplyDelete
  4. Mama tumpang lalu petang petang ni. Ini kali kedua mama mengundi. Semoga yang terbaik untuk agama dunia akhirat di pilih

    ReplyDelete
  5. first time ya?

    akk kali kedua ni insyaAllah ;)

    ReplyDelete
  6. hahahaha sama lah saluran kita, saluran budak2 :P

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p